Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun emeklilere konut müjdesinin ardından Van’da başvuruların 10 bini geçtiği öğrenilirken, çevre illerden gelenlerin başvurularının ise durdurulduğu bildirildi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ayda 250 TL’ye emeklilere ev sözü vermesinin ardından Van’da başvurular başlamıştı. Sayısı 4 ayda 10 bini bulan başvurularda, çevre illerden de gelen vatandaşlar ikametgahını Van’da göstererek başvuruda bulunmuştu. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Van Şubesi’ne akın eden vatandaşlar, ellerindeki gerekli belgelerle başvuruda bulunuyorlar. Bu imkandan faydalanmak için çevre illerden de ikametgahını Van’a aldıran kimi vatandaşların da başvurularını alan dernek yetkilileri, çevre iller için başvuruya gelen alımları durdurdu. Yoğun talep karşısında ne yapacaklarını bilemeyen dernek yetkilileri, her gün 250 kişinin kayıt yaptığı dernekte büyük sıkıntılar yaşarken, çevre illerden gelenlerin kendi illerinde dernek kurulmasını ve kayıtlarını oraya yaptırmalarını istediler.

 

“ÇEVRE İLLERDEKİ BAŞVURULARI ALMIYORUZ”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Van Şubesi Başkanı Mehmet Kaya, Başbakan Davutoğlu’nun verdiği müjdenin ardından başvurularda yoğun bir taleple karşılaştık. Van’da da bu sayının 4 ay içerisinde 10 bini geçtiğini anlatan Kaya, “Bu sayı Van’ın hepsini kapsamıyor. Bu sayısın 4 bini Şırnak, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinden gelerek Van’da ikametgahını gösteren vatandaşlar oluşturuyor. Bizde daha önce yapılan başvurular hariç diğer alımları durdurduk. Çünkü biz buradaki emekliler için başvuruları kabul ediyoruz. Başka illerden gelenlerin buradaki insanların hakkına girmesi doğru bir şey değil. Başvuruya da gelenlere illerinden bir şube açmalarını ve bu sayede o ilin emeklilerini kaydetmeleri gerektiğini söylüyoruz. Van’da bulunan ve burada yaşayan insanlardan aldığımız başvuruların sayısı 7 bin. Ama dışarıdan gelenleri de eklediğimizde 10 bini bulmaktadır. Ayrıca halen kayıt için gelmeyen yüzlerce Vanlı var. Başka ilden gelenlerin buradaki insanların hakkına girmeleri doğru değil. Konutların sadece o ilde yaşayanları kapsayacağı konusunda inanıyorum ki bir düzenleme getirilecektir. Van başta olmak üzere toplamda 5 ilden gelenlerin başvuruda bulunmasından dolayı biz artık baş edemiyorduk. O yüzden çevre illerden başvuruya gelenlerin başvurularını almıyoruz. Sadece Van’da yaşayan emeklilerimizin başvuru işlemlerini almaktayız” dedi. 

Editör: TE Bilisim