Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı kent merkezinde ve ilçelerde haşere ve sineklerin üremesini engellemek için larva noktalarına yönelik ilaçlama çalışmalarına başladı.

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, yaz aylarında sinek, sivrisinek, karasinek ve haşere oluşumun önüne geçmek için larva ilaçlama çalışmalarını başladı. Havaların ısınması ile beraber Büyükşehir Belediyesi ULV ilaçlama araçları ile sinek ve haşere oluşumun önüne geçmek için su birikintileri, bataklık, kanallar, fosseptik çukurlar ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde ilaçlama çalışmaları başlatarak, larvaların üremesinin önüne geçiyor. Çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, İskele sahili çevresinde bulunan bataklık ve sulak olan alanlarda ilaçlama çalışmalarına başladı. Kent merkezinde ve merkez ilçelerinde 6 ay boyunca geceli gündüzlü olarak bu çalışmalarını yapacak olan Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bu çalışmalarını 32 personel ve 10 ilaçlama aracı ile 6 ay boyunca sürdürecek.

 

Yapılacak olan ilaçlama çalışmalarıyla ilk aylarda larva üremesine karşı mücadele edecek olan ekipler daha sonra üremenin kontrol altında alınmasını sağlayacak. Havaların ısınmasıyla birlikte sit alanları, bataklıklar, hayvan gübrelikleri ve fosseptik çukurlar gibi sineklerin üreme yerlerine uzun süre etkili larva ilaçları kullanılarak kesin önlem almaya çalışacak olan ekipler bu çalışmaları uzun bir süre özellikle bataklık alanlarda devam ettirecek. Sineklerin ergin duruma ulaşmasının ardından ekipler bu defa her akşam ULV cihazları ile ergin ve larva mücadelesi yapacak. 

Editör: TE Bilisim