ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ERDAL ERBAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a geldi. Destici, Siirt’ten karayoluyla Van'a gelirken Bitlis’in Tatvan ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Genel Başkan Destici, daha sonra Van’da partisinin, Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Konferans Salonu’nda düzenlediği ‘Van Buluşması’na katıldı. Burada konuşan Destici, sadece Türkiye’de değil dünyada pandemiyle birlikte bir hayat pahalılığının olduğunu belirtti. Destici, ayrıca Van’daki sorunlara da değinerek, “Van insanı yatırımların çok daha fazlasını hak etmektedir” diyerek kent halkının çok daha iyi yatırımlara layık olduğunu vurguladı.

DESTİCİ: PANDEMİYLE BİRLİKTE ÜLKEMİZ HAYAT PAHALILIĞI İLE KARŞI KARŞIYA KALDI

Pandemiyle birlikte dünyanın ve Türkiye’nin yüksek enflasyonla karşı karşıya kaldığını dile getiren Destici, sözlerine şöyle başladı: “Ülkemizin diğer bölgelerinde meselelerimiz olduğu gibi Van’da yaşayan sizlerin de sıkıntıları var. Sadece Van’da değil Bitlis’te, Tatvan’da, Ağrı’da, Erciş’te yani bu bölgede ister büyükşehir olsun, ister il olsun, ister ilçe olsun, ister belde olsun, ister köy olsun buralarda yaşayan vatandaşlarımızın da problemleri var. Elbette bu problemleri de yine hep birlikte çözeceğiz. Pandemiyle birlikte, tüm dünya ve ülkemiz hayat pahalılığı ile yüksek enflasyonla karşı karşıya kaldı. Bununla mücadelemiz devam ediyor.”

“MİLLETİMİZ, KARDEŞLİĞİN YANINDA DURACAKTIR”

Destici, “Milletimiz, kardeşliğin yanında duracaktır” diyerek şunları kaydetti: “İnşallah diğer zorlukları nasıl yeniyorsak, bu millet daha önce yaşanan krizlerden nasıl çıkmışsa Yüce Allah’ın izniyle bunu da yine el birliği, güç birliği yaparak yenecek ve milletimizi zenginliğe, refaha ve adil bir paylaşıma kavuşturacağız. Milletimiz, kardeşliğin yanında duracaktır. Devletinin, varlığının yanında duracaktır. Ülkesinin, bütünlüğünün yanında duracaktır. Milletinin istiklalinin ve istikbalinin yanında duracaktır. Elbette adil bir paylaşımın, hakça bir paylaşımın yanında duracaktır. Adil bir paylaşımı bu ülkeye hakim kılmak da bizlerin size karşı boynunun borcudur. Bunun mücadelesini veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.”

DESTİCİ: HAYAT, EMEKLİLERE ZORLAŞTI

Emeklilerin süreçten olumsuz etkilendiğini belirten Destici, “Bu süreçlerden en fazla kim olumsuz etkilenmiş diye baktığımızda düşük maaş alan emeklilerimizin bu süreçten çok olumsuz etkilendiğini ve hayatın onlar için çok zorlaştığını biliyoruz. Aynı şekilde asgari ücretliler, küçük esnafımız, küçük çiftçimiz, emeklilikte yaş sınırına takılıp emekli olamayanlar, ücretli öğretmenlerimiz, istediği gibi iş bulamayan kardeşlerimiz bu süreçten olumsuz etkilenenlerdir. Elbette ki bütün bunların beklentilerine cevap vermek de Türkiye’yi yönetenlerin ve biz siyasetçilerin sorumluluğundadır. Biz yine BBP olarak bunun mücadelesini verdik ve mücadele vermeye devam ediyoruz” dedi.

“ÇİFTÇİYE DESTEKLER ARTMALI”

Destici, çiftçilere verilen desteklerin arttırılması gerektiğinin altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Bölgemiz aynı zamanda çiftçilikle tarımla uğraşan bölgemiz. Hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin ağırlıklı olarak yaşadığı bir bölge. Çiftçinin meselelerini en iyi bilenlerden biriyim çünkü işin içindeyim. ‘Damdan düşenin halini damdan düşen bilir’ demişler. Destekler artmalı, destek çok önemlidir ama daha önemli olan çiftçinin üretirken kullandığı girdi maliyetlerinin düşürülmesi lazım. Ya da bu anlamda desteğin direkt üreticiye verilip arttırılması lazım. Mazot desteği gibi, son dönemlerde fiyatı çok yükselen gübre desteği gibi, tohum desteği gibi, arazilerin sulanırken kullanıldığı elektrik faturalarında verilecek destek gibi.”

DESTİCİ: ÇOCUKLARIMIZIN İÇTİĞİ SÜTÜ, YEDİĞİMİZ YOĞURDU KENDİMİZ ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

Yem fiyatlarına da değinen Destici, “Hayvancılık yapan kardeşlerimizin en büyük girdi maliyeti nedir? Yem fiyatlarıdır ve maalesef yem fiyatları son bir senedir çok fazla yükseltmiştir. Bu desteklerin artması gerekmektedir. Çünkü pandemiyle birlikte gördük ki kendimiz üretmesek dışarıdan bize buğday, arpa, gıda da vermezler. Dolayısıyla ekmeğimizi, unumuzu kendimiz üretmek zorundayız. Çocuklarımızın içtiği sütü, yediğimiz yoğurdu kendimiz üretmek zorundayız. Bunun için devlete ve bize düşen; vatandaşlarımızı, çiftçilerimizi her alanda desteklemek ve destekleri arttırmaktır” şeklinde konuştu.

DESTİCİ: VAN, DAHA FAZLA YATIRIMI HAK EDİYOR

Van halkının çok daha fazla yatırıma layık olduğunu ve hak ettiğini ifade eden Destici, “Bölge aynı zamanda genç nüfusun yoğun olduğu bir bölge. Bunun için istihdam arttırıcı tedbirler alınmalı. Ben 2011 yılında, Ekim’de yaşanan depremden hemen sonra da ilimize geldim. Erciş’e gittim, köylerimizi gezdim. Tabii o günden bugüne aradan 11 sene geçti ve Tatvan yönünden Van’a girdiğimizde bu gelişimizde il başkanımıza dedim ki; “Van’ımız ne kadar gelişmiş, güzelleşmiş.” Gerçekten çok güzel yatırımlar yapıldı. Çok güzel binalar, yollar yapıldı. Güzelleştirildi ama bu yeterli midir? Elbette ki yeterli değildir. Van insanı, bölge insanı bunların çok daha fazlasını hak etmektedir. Çok daha fazlasına layıktır ve en önemlisi istihdam arttırıcı yatırımlar, iş arayana iş, aş arayana aş verilecek yatırımlar öncelikli olmalı ve bu yatırımlara hız verilmelidir. Bölgemizde iş arayan özellikle genç nüfusumuz mutlaka bir işe yerleşmeli” diye aktardı.

“BİNLERCE ŞEHİDİMİZ VAR”

Destici, “Bölgemiz için en önemli meselelerden biri de 40 yıldan fazla bir süredir maalesef ülkemizin, milletimizin ve bölgemizin başına bela olan terör meselesidir. Sadece güvenlik korucularımızdan Van’da verdiğimiz şehit sayısı 830. Bütün bölgede verdiğimiz binlerce, on binlerce hayatımızı aldı. Maalesef binlerce şehidimiz var. On binlerce insanımız hayatını kaybetti ve yine binlerce, on binlerce insanımız ailelerinden, yuvalarından, köylerinden, ilçelerinden, şehirlerinden kopartılarak götürüldü” dedi.

DESTİCİ: ÖLÇÜMÜZ ASLA ETNİK KÖKEN DEĞİLDİR

2023 seçimlerine de değinen Destici, “Türk kökenli olabiliriz, Türkmen olabiliriz, Zaza olabiliriz ama hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı ve bu büyük Türk milletinin birer ferdiyiz. Ölçümüz asla etnik köken değildir. Ölçümüz şudur; devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne sahip çıkmak ve ay yıldızlı al bayrağımızın altında bir ve beraber yaşamak gayesini ortaya koymaktır. Önümüzdeki yıl seçimler yapılacak. Bizler BBP olarak Cumhur İttifakıyla beraberiz. Ben inanıyorum ki Vanlı kardeşlerimiz geçmişte olduğu gibi yine bu ittifakımıza önümüzdeki yıl yapılacak hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinde 2018’den daha güçlü destek verecekler. Biraz önce anlattığım meselelerin çözümünü de inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bizim milletimiz feraset, ilim, irfan sahibidir. Bugüne kadar olduğu gibi devletinin varlığının yanında ülkesinin ve milletinin birliğinin yanında, adil dağılımın, hakkın, hukukun yanında olacaktır. Buna yürekten inanıyorum” diye aktardı.

DESTİCİ’DEN VAN VALİLİĞİ’NE ZİYARET

Destici, beraberindeki partililerle, Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnaf ziyaretinin ardından Van Valiliği’ne geçti. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı tarafından karşılanan Destici, şeref defterini imzaladı. Destici, Balcı'dan kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim