Bu yıl içerisinde yapılması planlanan 200 bin ton asfaltı yeterli bulmayan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, asfaltı 250 bin tona çıkardı.

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte yaptığı yeniliklere devam ediyor. Kentin mahallelerinde yaptığı çalışmalarla kentte yeni bir değişim yaratan Van Büyükşehir Belediyesi, hedeflerini her gün biraz daha yükseltiyor.

 

“YENİMAHALLE BİTTİ, SIRA KARŞIYAKA MAHALLESİ’NDE”

Yenimahalle’de tarihi çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, bu mahallenin sorunlarını bitirme noktasına getirdi. Yenimahalle’nin ardından bu kez Karşıyaka Mahallesi’ne geçen belediye ekipleri, bu mahallede de bugüne kadar asfaltlanmayan sokakları asfaltlamaya başladı. Halkın sevgi gösterileri arasında başlayan çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak. Çalışmaları Belediye Başkan Yardımcıları Gülbahar Orhan, Abdurrahman Doğar ve Kemal Ünver de yerinde inceledi.

 

“YIL İÇERİSİNDE PLANLANAN 200 BİN TON ASFALT, 250 BİN TONA ÇIKARILDI”

Karşıyaka Mahallesi’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Bekir Kıran,  2013 sezonu için planlanmış oldukları 200 bin ton asfalt çalışmalarının Karşıyaka Mahallesi’nde devam ediyor. Karşıyaka Mahallesi’ne 20 kilometre asfalt yapılacağını aktaran Kıran, 2013 sezonun başından şuana kadar 47 kilometre asfalt serimi yaptıklarını belirtti. 2013 sezonunda yapmayı planladıkları 200 bin ton asfalt oranını Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın isteği üzerine 250 bin tona çıkardıklarını ifade eden Kıran, “Yakın bir tarihte yapılacak olan 50 bin tonluk asfalt ihalesinin tamamlanması ile bu yüklenici firmamız da ayrı alanlarda çalışmalarını yapmaya başlayacaktır. Karşıyaka Mahallesinin bu yıl yüzde 90’ını asfaltlamış olacağız. Sadece Karşıyaka Mahallesi değil, Van genelinde ise bu oranı yüzde 80-90’lara çıkaracağız” dedi.

 

“MAHALLELERDE KİLİTLİ PARKE TAŞI ÇALIŞMALARI DA DEVAM EDİYOR”

Başkan yardımcıları daha sonra Vali Mithatbey Mahallesi’nde yapılan kilitli parke taşı çalışmalarını inceledi. Mahallede kilitli taş yapılan sokakları gezen başkan yardımcıları daha sonra Briketçiler Sitesi esnafları ile bir araya geldi. Esnafların sorunlarını dinleyen başkan yardımcıları, sorunların çözülmesi için belediyenin bu konuda gerekli çalışmaları yapacağı belirtildi.

 

“ALTINTEPE’DEKİ TEK SORUN YOLUN ORTASINDAKİ ELEKTRİK DİREKLERİ”

Daha sonra Altıntepe Mahallesi’ne geçen başkan yardımcıları buradaki asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Mahalle tarihinde ilk kez bu kadar asfalt çalışmasının yapıldığı Altıntepe Mahallesi sakinleri belediyeye teşekkür etti. Mahalle sakinleri asfaltlanan yolların ortasında kalan elektrik direklerinin çekilmesini isterken, çekilmemesi durumunda eylem yapacaklarını belirtti. Yol ortasında kalan direkler nedeniyle her an bir kazanın yaşanabileceğini ifade eden mahalle sakinleri, TEDAŞ’a direkleri kaldırma çağrısı yaptı.

 

“İSKELE MAHALLESİ BATAKLIKTAN KURTULUYOR, YENİ BİR KÖPRÜYE KAVUŞUYOR”

Mahalle sakinlerini dinleyen başkan yardımcıları ardından İskele Mahallesi’nde devam eden yeni köprü yapımı ve drenaj çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı. Yapılan incelemenin ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ünver, belediyenin kent tarihi açısından büyük başarılar ortaya koyduğunu belirterek, bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. Her mahallede bu tür çalışmaların yapıldığını aktaran Ünver, birçok mahallenin yol sorunlarının tamamen bitirildiğini birçok mahallenin ise büyük oranda sorunlarını çözdüklerini belirtti. 

Editör: TE Bilisim