Motorine üst üste gelen 2 indirimin ardından bu gece yarısı da benzin fiyatlarına indirim geliyor. Benzine 2 Nisan 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 80 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.

Motorine 30 ve 31 Mart'ta üst üste gelen indirimlerin ardından benzine de indirim geliyor. Brent petrol fiyatındaki düşüş benzine indirim olarak yansıyacak. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre; 2 Nisan 2022 itibarıyla benzine 80 kuruş indirim bekleniyor. Motorin grubunda ise fiyat değişikliğinin olmayacağı öngörülüyor. Motorin fiyatlarına 30 Mart'ta 1 lira 50 kuruş, 31 Mart'ta ise 88 kuruş daha yapılmıştı. Son indirimle birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul'da 19 liraya düşecek. 

BENZİNE ETANOL HARMANLAMA ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

Benzin Türlerine Etanol Harmanlanması Hakkında Tebliğe eklenen geçici maddeyle 2022 yılı için benzin türlerine yerli etanol harmanlama oranı yüzde 2 oldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) konuya ilişkin tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, rafinerici lisansı sahipleri tarafından kara tankeri dolumu üniteleri vasıtasıyla teslim edilen benzin türlerinde ve dağıtıcı lisansı sahipleri tarafından, bir takvim yılı içerisinde, kara tankeri dolum üniteleri hariç rafinericiden temin edilen ve ithal edilen benzin türlerinin toplamına en az yüzde 3 oranında yerli tarım ürünlerinden üretilmiş etanol harmanlama yükümlülüğü, 2022 yılı için yüzde 2 olarak uygulanacak.

Editör: TE Bilisim