Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan ″Beyaz Bayrak Projesi″ kapsamında kentte bulunan lokanta, restoran, cafe ve fırın işletmecilerine dönük eğitim semineri verildi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı öncülüğünde başlatılan merkez İpekyolu ve Edremit ilçe belediyelerinin de dahil olduğu “Beyaz Bayrak Projesi” kapsamında kentte bulunan lokanta, restoran, cafe ve fırın işletmecilerine dönük eğitim semineri verildi. Van Kasaplar, Besiciler Odası Başkanlığı’nda verilen eğitime kentte bulunan çok sayıda esnafın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerin gıda mühendisleri katıldı. İlk olarak esnaflara ′Gıda Hijyen Eğitimi′ne dönük sunumlar yapılırken, eğitime yönelik bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol Şube Müdürü Sakine Turan, projenin kapsamı hakkında esnaflar ile birlikte yapacakları çalışmalara değindi. Proje ile birlikte Van’da bulunan tüketime dönük işyerleri bir marka haline getirmeyi amaçladıklarını aktaran Turan, ′Beyaz Bayrak Projesi′ hakkında fırın, cafe ve restoran sahiplerine uymaları gereken kurallar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, bu işyerlerinin sağlıklı ve güvenilir hizmet vermeleri konusunda yapacakları çalışmaları anlattı.

 

′DAHA KALİTELİ HİZMET, DAHA ÇOK KAR′

Büyükşehir ve diğer ilçe belediyeleri ile birlikte başlattıkları ′Beyaz Bayrak′ proje kapsamında eğitimlerin tamamlanması ardından, esnafların kendilerine müracaatta bulunacaklarını ve müracaat kapsamında işyerlerini denetleyeceklerini söyleyen Turan, yapılan denetimler kapsamında eksiklerini tamamlayan işyerlerine 1’nci,2’nci ve 3’ncü derecede yıldızların bulunduğu plaketleri vereceklerini söyledi. Yıldızlamaların işyerlerinin proje kriterlerine uyup ya da uymamaları doğrultusunda derecelendirileceğini ifade eden Turan, bu derecelendireme ile mevcut işyerleri kar imajlarını daha çok yükselteceğini dile getirdi. Derecelendirilen iş yerlerinin kentte bir vizyon oluşturacağını kaydeden Turan, "Derecelendirilen işyerleri hem kentte bir vizyon oluşturacak hem de kendileri ile rekabet olan diğer işyerleri ile aralarında bir kalite farkı ortaya çıkacak. Bu farkta daha çok kar, daha çok vizyon ve kaliteli imaj yaratacak. Çünkü bu derecelendirmeler ile işyerlerine giden kişi sayısı çoğalacaktır.″ Dedi.


Seminer ardından eğitime katılan işletmeciler ise projeden duydukları memnuniyeti dile getirirken, merak ettikleri konular hakkında ise soru sorarak bilgi alışverişinde bulundular. Eğitim sonunda katılımcılara iş yerlerinde uyulması gereken kuralların yazılmış olduğu broşürler dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim