Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıdan sonra alınan kararlara ilişkin açıklama yapılması bekleniyor. Toplantının en önemli maddelerinden biri de yeniden artan vakalarla birlikte alınması beklenen tedbirler olacak. 

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, gözler Ankara'daki toplantıdayken dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vaka artışının arttığına dikkat çeken Özlü, bugün birtakım kısıtlama kararlarının açıklanabileceğini duyurdu. Özlü'nün açıklamaları şöyle: 

"İYİ BİR NOKTADA DEĞİLİZ"

Vaka sayımız maalesef artıyor. Kaybettiğimiz yurttaşların sayısı arttı. Günde 60'ın üzerinde kayıp vermeye başladık. Ağır hasta sayımız artıyor, bu da üzücü. Bütün bunlar bir arada değerlendirildiğinde iyi bir noktada olmadığımızı görüyoruz. 

"BUGÜN BAZI KISITLAMALARI ÖĞRENEBİLİRİZ"

Günlük vaka sayımızdaki günü birlik oynamalar değil, genel olarak tabloya baktığımızda dikkatimizi çeken bunlar. Ondan dolayıdır ki Sayın Cumhurbaşkanımız da bu işi sıkı tutmamız gerekiyor şeklinde bir ifadede bulundu. 

Normalleşmeyle birlikte insanların yeniden işine gücüne; dükkanına, mağazasına geri dönmesi, alışverişini yapması ama bunu yaparken de dikkatli ve tedbirli olarak salgına izin vermemesi amaçlanmıştı. Ama maalesef insanımız bu konuda gerektiği kadar hassas davranamadı. Şimdi sanıyorum kamu yönetimi tekrar bazı kısıtlamalar ve yasaklamalarla bu sürecin tekrar kontrolü için kararlar alacak. Belki bugün onları öğrenme fırsatımız olur diye düşünüyorum. 

Editör: TE Bilisim