Hür Dava Partisi İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, İpekyolu İlçe Başkanı Levent Dalgın ve Tuşba İlçe Başkanı Fetullah Botan ile Hürriyet Koleji ve Bahçeşehir Kolejini ziyaret ettiler. İl heyetini Kolej Müdürleri karşıladı.

 

Hür Dava Partisi hakkında bilgi veren Av. Rasim Sayğın, partilerinin yeni kurulan bir parti olduğunu ve önümüzdeki yerel seçimlere katılabilecek düzeyde teşkilatlandıklarını ifade etti. Van ilinde de birçok ilçede teşkilatlarının olduğunu ve seçim çalışmalarına başlayarak önceliklerinin Kurum Kuruluşlar ile tanışma olduğunu belirtti. İlk olarak ziyaret ettikleri Hürriyet Koleji Gn. Müdürü Fuat Ayan, Hüda-Par’ın ziyaretinden memnun olduğunu belirterek, Hür Dava Partisinin ülkeye ve Van iline hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Kurumlarında bulunan bölümlerle ilgili bilgi veren Ayan, Eğitimin, toplumsal refahın artmasında; hak ve özgürlüklerden yararlanılmasında büyük  role sahip olduğu fikrinden yola çıkarak 2012-2013 Eğitim döneminde "hürriyet eğitim kurumları" ismiyle faaliyetlerine başlayan kurumumuzda Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bölümlerini tek çatı altında toplayarak eğitim vermekteyiz dedi.

 

“KİMSE EĞİTİM HAKKINA ENGEL OLAMAZ”

 

Sonrasında ziyaret ettikleri Bahçeşehir Koleji Müdürü Murat Atlıhan da, Kurum olarak en büyük farkımız, uyguladığımız "kişiye özgü öğretim modeli" ve "farklı öğrenme ortamları" ile öğrencilerimizin içlerindeki cevheri keşfetmek ve çok yönlü eğitim vererek onları hayata hazırlamaktır dedi. Atlıhan, Partilerin çokluğu o ülkede demokrasinin olduğunun bir göstergesidir. İnşallah Hür Dava Partisi de ülkeye yararlı olan hizmetler yaparak ülkenin refahı ve huzuru için bir adım atmış olur diyerek hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Kurumlarda Müdürler ile hasbihal eden İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, Partilerinin İslami ve İnsani bir programla yola çıktığını amaçlarının hakka ve halka hizmet olduğunu belirtti. Sayğın, parti olarak eğitim noktasında düşüncelerimiz; Dili, ırkı, cinsiyeti, dini ne olursa olsun herkes eğitim ve kendini geliştirme hakkına sahiptir. Hiç kimse dili, ırkı, cinsiyeti, dini veya kılık kıyafeti nedeniyle bu haktan mahrum edilemez. Dedi.

 

“ANADİLDE EĞİTİM HERKESİN HAKKI”

 

Sayğın “Devlet, eğitim ve öğretim ile ilgili görevlerini yerine getirirken ayrımcılık yapamaz. Devlet, zorunlu eğitimi parasız vermek zorundadır. Ayrıca çocukların dini eğitimi, velilerinin istediği şekilde verilmelidir. Hiçbir çocuğa ebeveyninin istemediği bir din eğitimi verilemez. Hiçbir ebeveynin, çocuğuna dini eğitim verme hakkı da engellenemez” ifadelerini kullandı.

Son olarak Demokratikleşme paketinde de yer alan Anadilde eğitim noktasında konuşan Sayğın Anadilde Eğitim herkes için tabii, insani bir haktır. Çocukları bilmedikleri bir dilde eğitmek eğitimde fırsat eşitliğine de aykırıdır.” dedi. 

 

 

Editör: TE Bilisim