Önder ALTINAL - Şehrivan


 

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kan alma bölümün de cinsiyet ayrımına gidildiğine yönelik SES Şubesi, KESK Konferans Salonunda basınla bir araya gelerek konuya ilişkin açıklama yaptı. Konuya ilişkin açıklamadan önce sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalıştırılmalarına tepki gösterdi. Başkan Paycu, “Haziran ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde yüzde 0,31 artarken Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre altı aylık enflasyon yüzde 5,7 olarak belirlendi. Ve böylece kamu emekçilerinin aldığı zam ilk altı ay için yüzde 3’ün altında kaldığı için 61 TL ile 235 TL arasındaki enflasyon farkının kamu emekçilerinin cebine girmesi engellenerek toplu “satış” sözleşmesinde milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin hakları bir kez daha gasp edilmiş oldu” dedi.

PAYCU: MAAŞLAR ERİME TEHLİKESİNDE

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ücretleri hükümetin önerisinin altında bir zamma imza atan Memur-Sen’den kaynaklı erime tehdidi ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Paycu şu sözlere yer verdi: “Bu rakamlar duruma açıklık getirmektedir: Haziranda aylık enflasyon artışı yüzde 0.3, Yıllık tüketici enflasyonu yüzde 9.16, Altı aylık tüketici enflasyonu yüzde 5.7, Emekçilere ödenecek enflasyon farkı ise yüzde 0. Bu rakamlar sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ne kadar yoksullaştığını göstermektedir. %3'e ya da %4'e indirgenmiş zam pazarlıkları, kamu emekçilerinin maaşlarının giderek erimesini engellemeye yetmemektedir. Toplu sözleşme masasında ‘zat-ı şahaneleri’ diyerek övgüler dizdiği bakanla yan yana oturup kamu emekçilerini karşılarına almakta tereddüt etmeyen Memur-Sen’in yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalışmasına izin vermeyeceğiz. Sağlık ve sosyal hizmet alanındaki örgütlü gücümüzle 2014 toplu satış sözleşmesini yırtmak, 2015 bütçesinden hakkımız olan insanca yaşamaya yetecek ve emekliliğe yansıyacak ücreti almak için mücadelemiz devam edecektir.”

HASTANEDE CİNSİYET AYRIMIMI YAPILIYOR?

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son dönemlerde yaşanan olaylar hakkında da açıklama yapan Paycu, “Büyük bir yolsuzluk ve vurgun olayına dönüşen E-reçete sorununda bunca zamana rağmen henüz bir sonuç alınamamıştır. Kamuoyu bilgilendirilmemiş sorunun çözümü için birkaç otomasyon çalışanının görevlerine son verilmiş ve üstü örtünmek istenmektedir. Bu vurgunda suçlu kim ya da kimlerse ucu kimlere dayanacaksa sonuna kadar gidilmeli başta hastane idarecileri olmak üzere ihmali olanlar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır. Bilinsin ki SES olarak bu olayın takipçisiyiz sonuna kadar da takip edeceğiz. E-reçete yolsuzluğu, sağlık çalışanlarına şiddetin her gün yaşandığı bir dönemde hastane yöneticileri daha büyük bir hizmete imza atmışlardır. Poliklinik servisindeki kan alma odaları erkek-kadın kan alma olarak ayrılmış hasta ve çalışanların tüm itirazlarına rağmen geri adım atılmamıştır. Hastaları cinsiyetlerine göre ayırmak hastane ortamında ne etik nede hukuka uygundur. Bu yapılan uygulamanın erkek hastalara haksızlık olduğunu sanki hastaneye gelen hastaların hasta değil de tacizci ve benzeri durumlar için geldiği imajını yaratmaktadır. Bundan dolayıdır ki bu ayrımı kabul etmiyor takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim