Son birkaç yılda yapılan yatırımlar, hayata geçirilen projeler ile Van’ın göz bebeği olan Edremit güzelleşmeye ve yatırımlarla değer kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönem başlatılan çalışmalarla çıkışa geçen, yeni belediye başkanı İsmail Say’ın başkanlığında yatırımın 7’inci bölgesi ilan edilerek yükselişini sürdüren Edremit’e bu kez de Millet Kıraathanesi yapıldı. Göreve başlamasının üzerinden kısa zaman geçmesine rağmen ilçede turizm yatırımlarının önünü açan, yeni birçok 5 yıldızlı ve marka otel ve benzeri yatırımların önünü açan, Van’ın ilk yüzen otellerinin hazırlığını yapan Başkan Say, bu kez de bölgenin tek Millet Kıraathanesi’nin açılışının yapımını tamamladı. Van’ın Edremit Belediyesi tarafından 275 metrekare alan üzerine kurulan Millet Kıraathanesi, yaşam alanları, kafeleri, gençler için okuma alanları ile fark yaratırken sadece Edremit’in değil Van’ın da kent olarak sahiplenip kullanacağı bir yatırımın kurdelesi kesilmiş oldu.

Van’ın Edremit ilçesinde yapımı tamamlanan millet kıraathanesinin açılışı gerçekleştirildi. Van’ın Edremit Belediyesi tarafından açılışı yapılan Millet Kıraathanesine Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Belediye Başkanı İsmail Say, ilçe Başkanı Sezer Bayramoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü STK yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. 

BÖLGEDE İLK!

Gönül belediyeciliği anlayışıyla çalışmalarına devam eden Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, önemli bir projeyi daha ilçe halkının hizmetine sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projeleri arasında da bulunan Millet Kıraathanesi’nin açılışı Edremit İlçesi, Prestij Caddesi üzerinde bulunan kent meydanı karşısında gerçekleşti. Van’ın Edremit Belediyesi tarafından 275 metrekare alan üzerine kurulan Millet Kıraathanesi, düzenlenen törenle hizmete açılırken, aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk olma özelliğini taşıyor.

MİLLET KIRAATHANESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Edremit’in Prestij Caddesi üzerinde yapılan millet kıraathanesi, törenle hizmete açıldı. Açılışa, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Belediye Başkanı İsmail Say, ilçe Başkanı Sezer Bayramoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü STK yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
Pandemi tedbirleri kapsamında yapılan Millet Kıraathanesi’ni açılışında konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Edremit halkına ve Van halkına hizmet vermekten mutluluk duyarız.” Dedi. Ardından söz alan Van Ak Parti Milletvekili Abdulahat, “Edremit Belediyesi’nin yaptığı bu güzel millet kıraathanesi tüm halkımıza hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı. 

“TÜM HALKIMIZA HİZMET VERECEĞİZ”

Millet Kıraathanesi açılışından konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Sayın vekilim, sayın ilçe başkanımız ve kıymetli misafirler hepiniz hoş gediniz. Edremit bünyesinde bulunan ve bölgenin ilk millet kıraathanesini açtık. Burada hem Edremit halkına hem de tüm Van halkına hizmet vereceğiz. Buradaki etüt salonunda çocuklarımız derslerini çalışabilecekler. Ayrıca burada vakit geçirmek isteyen tüm halkımız kitaplarını okuyarak çay ve çorbadan ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek. Bu noktada da merkezimizin yapımında emeği geçen tüm personellerimizi kutluyorum. Millet Kıraathanemizin ilimize, ilçemize ve tüm Van halkına hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi. 

“18 SENEDİR AK PARTİ GÖNÜL BELEDİYECELİĞİ YAPIYOR”

AK Partinin çok güzel projelere imza attığını belirten Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, “Bugünkü Edremit ilçemizin bu güzel ve nezih ortamında Edremit Belediyesinin bünyesinde bulunan bu güzel millet kıraathanesi gençlerimize, çocuklarımıza ve tüm Van halkına hayırlı olmasını diliyorum. Gönül belediyeciliğini yapan AK Parti, 18 senedir çok güzel işlere imza attı. Gerek ulaşım, sağlık, eğitim yani birçok alanda dünyaya örnek olan projeler yapıp halkımıza sundular. 18 yıldır halkına dokunmayan, haneye dokunmayan ve hiçbir kesimi dışarda bırakmayan bir partiye sahibiz. Edremit kıraathanesinin yapılışında herkesi candan kutluyorum. Nice hizmetlere diyorum, her zamanda yanlarında olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Cenabı hak utandırmasın herkese hayırlı uğurlu olsun.” Şeklinde konuştu.

7’DEN 70’E HERKESİN UĞRAK NOKTASI OLACAK

İki kattan oluşan kıraathanede etüt salonları, kapalı ve açık okuma alanları, kadın destek merkezi ve kafe gibi alanlardan oluşurken, 7’den 70’e her kesimden vatandaşın uğrak noktası haline gelmesi hedefleniyor. Kıraathanede ayrıca 4 bin eser bulunurken, gençler için de hem ders çalışma hem de sınavlara hazırlanma noktasında önemli bir ortam bulunuyor. Kıraathanede içecekler ise ücretsiz veriliyor.


 

Editör: TE Bilisim