ŞEHRİVAN HABER 

Açılışa, AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Vanspor Başkanı Yavuz Kuşan ve İş insanı Zahir Kandaşoğlu katıldı. 

GENETİK HASTALIKLAR MERKEZİ VAN’DA AÇILDI

Alfagen Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nin açılışında kurum tarafından şu açıklamalar yapıldı: “Alanında uzman ve yetkin ekibi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kurulan ilk ve tek Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi'dir. Merkezimizin öncelikli hedefi Van ili ile çevre illerimiz de bulunan bölge insanımızın, anne karnından itibaren, çocukluk ve ileri yaş hastalıkların erken tanısı, önlenmesi, takip ve tedavisi gibi ihtiyaçlarının yerinde, doğru ve hızlı bir şekilde çözülmesine katkı sağlamaktır. Alfagen GHDM; 2022 yılında Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi Ruhsatı alarak moleküler genetik alanında çalışmaya uygun görülmüştür.”

GENETİK TANI MERKEZİ UZMAN EKİPLE YOLA ÇIKTI! 

Açılamanın devamında şunlar yer aldı: “Kişiye özel tip alanında ulusal ve uluslararası ölçekte bir hizmet sumayı hedefleyen genetik tanı, ileri teknolojik alt yapısı ve bilimsel gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Dinamik ve alanında uzman ekibi ile birlikte tıbbi genetiğin en çağdaş test ve yöntemleri ile herkesin anlayabileceği düzeyde hizmet vermeyi amaç edinmiş ve bu doğrultuda yola çıkmıştır. Merkezimiz sadece gönderilen numuneler üzerinden değil, hastanın bizzat kendisi ve hekimi ile yakından iletişim kurarak tanı ve tedaviyi destekleyici çözümler sunmaktadır. Kromozom ya da gende oluşan değişikliklerin tespiti genellikle kan ya da farklı doku örnekleri kullanılarak yapılır.” 

“GENETİK DANIŞMANLIK İLE HİZMET SUNUYORUZ”

Son olarak açıklamada şunlar yer aldı: “Kurumumuz aşağıdaki alanlarda hizmet vermektedir. Akraba evliliğinin yaygın olduğu bölgemizde, fiziksel ve zihinsel hastalıklar ile çekinik kalıtılar hastalıkların tespit edilmesi ve önlenebilmesi konusunda genetik danışmanlık verilmesi SMA (Spinal Müsküler Atrofi) taşıyıcılık tespiti tekrarlayan düşük ve ölü doğumların nedeninin araştırılması anne karnındaki bebeğin genetik hastalık taşıyıp taşımadığının araştırılması (Fetal DNA tarama testi-NIPT) Kromozomal hastalıkların doğrulanması (Trizomi 13,18,21,x ve y kromozom anomalileri) Infertil (kısır) çiftlerin araştırılması çocukluk çağı tespit edilebilen büyüme gelişme geriliği ve anomalilerin araştırılması kanser hastalıklarının ( meme, kalın bağırsak, yumurtalık ve hematolojik kanserler gibi) tanı, tedavi ve takibi Nörogenetik hastalıkların tanı ve takibi birçok nadir ve yaygın hastalıkta, bireysel tip uygulamaları ve genetik danışmanlık ile hizmet sunmaktadır.”

Editör: TE Bilisim