Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın tüm dünyada etkileri sürerken, bu etkiler piyasalarda da görülmeye devam ediyor. Küresel piyasalarda tedarik sıkıntıları devam ederken, petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik bu kez gerileme yönünde oldu. Brent petrol varil fiyatları değer kaybı yaşayarak 100 doların altına inmeye başladı.

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM BEKLENİYOR

Petrolde yaşanan bu düşüşün akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıması bekleniyor. Öte yandan Brent petrol fiyatları 8 Mart tarihinde rekor kırarak 127 dolar seviyesine yükselmişti. Ekonomistler savaş söylentilerinin başladığı Şubat ayının başları itibariyle yükseliş gösteren akaryakıt fiyatlarının bu gerileme ile birlikte yeniden 15'e ineceğini iddia ediyorlar. Öte yandan iki tarafın müzakerelerinin olumlu sonuçlanması halinde brent petrol fiyatındaki indirimlerin süreceği ve en kötü ihtimalle Haziran ayının başlarında akaryakıt fiyatlarının yeniden 15'in altına ineceği iddia ediliyor.

'SENARYO İYİYE DÖNDÜ'

Bölgedeki gelişmeleri değerlendiren uzmanlar, bu indirimlerin bu kadar kısa sürede olması tamamen Türkiye'nin aracılığı ve müzakereler sayesinde olduğunu, bölgede barış olması durumunda tüm dünyanın Türkiye'ye teşekkür borçlu olduğunu ifade ettiler. Ayrıca savaş sonrasında AB ve Türkiye arasında yeni bir müzakere süreci de başlanabileceği iddia ediliyor.

TR HABER

Editör: TE Bilisim