ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ- Ülke olarak dün güne korkunç bir olayla başladık. Kırıkkale’de kızının gözü önünde vahşice katledilen Emine Bulut’un ölümü herkesi yasa boğdu. Emine Bulut’un son sözleri “Ölmek İstemiyorum” ve kızının “Anne lütfen ölme” feryatları akıllardan asla silinmeyecek. Bizlerde bu vahşetle 3 yıl önce yaşanan Şehriban Dinç cinayetine gittik. Şehriban Dinç boşanmak istediği eşi tarafından 2 çocuğunun gözü önünde vahşice öldürülmüştü.

Kırıkkale’de Emine Bulut adlı kadın, 4 yıl önce boşandığı eski eşi tarafından 10 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde bıçaklanarak öldürdü. Korkunç olay 20 ağustos günü akşam saatlerinde Menderes Caddesi üzerindeki bir kafede yaşandı. Fedai Baran, kafede yemek yiyen eski eşi Emine Bulut ile çocukları F.B.’nin yanına geldi. Eşiyle tartışmaya başlayan Fedai Baran, elindeki bıçakla Emine Bulut'u, kızı ve çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında bıçakladı. Emine Bulut kanlar içinde yere yığılırken, Fedai Baran olay yerinden kaçtı. Küçük kız ise olayın etkisiyle şoka girdi. ayakta durmakta zorlanan Emine Bulut'un, "Ben ölmek istemiyorum" diyerek feryat ettiği görüldü. Kızı F.B.B.'nin ise "Anne lütfen ölme" diyerek, annesinin başını tutması ve ağlaması görüntülere yansıdı. 10 yaşındaki kız çocuğu ise “Anne ne olur ölme” sözleri ile yürekleri dağladı. Bu olay Van’da yaşana bir cinayeti daha akıllara getirdi. Bilindiği gibi 2017 yılının Aralık ayında yaşanan Şehriban Dinç cinayetini akıllara getirdi. Şehriban Dinç’te boşanmak istediği eşi tarafından vahşice 2 çocuğunun gözü önünde öldürülmüştü.

ŞEHRİBAN DİNÇ’İ UNUTMADIK

Yaşanan bu olay bize 3 yıl önce yaşanan Şehriban Dinç cinayetini hatırlattı. Olay, Karşıyaka Mahallesi'nde 2017 yılının Aralık ayında meydana geldi. 2 ve 5 yaşında iki erkek çocuk annesi Şehriban Dinç, ayrı yaşadığı kocasından şiddet gördüğü için yetkililere başvurarak eve yaklaşmama kararı aldırdı. Ancak tedbir kararını bittiği gün eve gelerek zorla kapıyı açtıran Esat Dinç, çocuklarının gözleri önünde, yanında getirdiği tabancayla ayrı yaşadığı eşine kurşun yağdırdı.

DİNÇ’TE ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Başına 2 kurşun isabet eden Şehriban Dinç yaralanırken, bazı mermiler de kapıya isabet etti. Saldırının ardından Esat Dinç kaçarken, silah sesi üzerine eve gelen komşuları Şehriban Dinç'i kanlar içerisinde buldu. Başından aldığı 2 kurşun yarasıyla hastaneye kaldırılan Şehriban Dinç, burada doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Saldırının ardından geniş çaplı inceleme başlatan Van polisi, kayıplara karışan Esat Dinç'in merkeze bağlı Kumluca Mahallesi'nde babasına ait evde kaldığının belirlenmesi üzerine operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda ev ve çevresinde geniş çaplı arama yapıldı. Dinç, aramalar sonunda, evin yan tarafında bulunan samanlıkta saman yığınları arasında gizlenmiş halde bulunmuştu. Esat Dinç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

“KÜÇÜK BİR KIZIN FERYADI YÜREKLERİMİZİ DAĞLADI”

Korkunç olayın yaşanmasının ardından Şehrivan Gazetesi’ne konuşan YAKA-KOOP Aktivisti Gülmay Gümüşhan, uzun yıllardır kadın cinayetleri, çocuk istismarları gibi konuları takip ettikleri ifade ederek, Emine Bulut’un vahşice öldürülmesini son zamanlarda şahit olduğu en korkunç olay olduğunu belirtti. Kadınlar olarak sürekli bu tarz olayların takipçisi olduklarını kaydeden Gümüşhan, “Yaşanan bu korkunç olayda en büyük travmayı o küçücük kız yaşadı. O küçük kız bunu ömrünün sonuna kadar unutamayacak. Bir kadının son sözleri ve küçük bir kızın feryadı yüreklerimizi dağladı.” Dedi.

“BU KORKUNÇ CİNAYETLER ARTIK SON BULMALI”

Yaşanan bu olayla derinden üzüntü duyduğunu dile getiren Gümüşhan, “Bu olaylar biter mi derseniz hayır asla bitmeyecek. Tek temennimiz en ağır şekilde cezalandırılmaları. Umuyoruz ki bu son olsun. Artık kadınlarımız, çocuklarımız ve annelerimiz öldürülmesin. Sırf boşanmak istediği için kadının öldürülmesi kabul edilemez. Bu düşünceden derhal geri dönülmeli. Kadına yönelik yapılan bu korkunç cinayetler artık son bulmalı. Bizim yüreğimiz burada yandı. Kim bilir Emine’nin kızının yüreği nasıl yanıyordur. Biz kooperatif olarak sürekli kadın cinayetlerinin takipçisi olacağız.” Şeklinde konuştu.

EMİNE BULUT’UN ÖLDÜRÜLMESİ NASIL OLDU?

Kırıkkale´de Emine Bulut adlı kadın, 4 yıl önce boşandığı eski eşi tarafından 10 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde bıçaklanarak öldürdü. Katil zanlısı Fedai Baran ilk ifadesinde “Bana çocuğumun yanında hakaret ve küfür etti” dedi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Baran'ın yanında taşıdığı bıçakla cinayeti işlediği aktarılıyor. Korkunç olay 20 ağustos günü akşam saatlerinde Menderes Caddesi üzerindeki bir kafede yaşandı. Fedai Baran, kafede yemek yiyen eski eşi Emine Bulut ile çocukları F.B.B.´nin yanına geldi. Eşiyle tartışmaya başlayan Fedai Baran, elindeki bıçakla Emine Bulut'u, kızı ve çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında bıçakladı. Emine Bulut kanlar içinde yere yığılırken, Fedai Baran olay yerinden kaçtı. Küçük kız ise olayın etkisiyle şoka girdi.

“ANNE LÜTFEN ÖLME”

Fedai Baran'ın eski eşini bıçakladıktan saniyeler sonra çekilen görüntüde kanlar içinde olan ve ayakta durmakta zorlanan Emine Bulut'un, "Ben ölmek istemiyorum" diyerek feryat ettiği görüldü. Kızı F.B.B.'nin ise "Anne lütfen ölme" diyerek, annesinin başını tutması ve ağlaması görüntülere yansıdı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Emin Bulut'u ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götürüldü. Şoka giren F.B.B. de annesiyle birlikte hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Emine Bulut kurtarılamadı.

SALDIRGAN FEDAİ BARAN'IN EMNİYET'TEKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Emine Bulut'tan 4 yıl önce boşandığını kaydeden saldırganın basına yansıyan ilk ifadesi şöyle: "Eski eşim ve çocuğumla lokantada bir araya geldik. Önce konuştuk. Ardından tekrar başka biri ile evlenip evlenmeyeceğini, böyle bir şey duyduğumu söyledim. Kendisi de bana evleneceğini beyan etti. Ardından çocuğumun velayet konusunu konuştuk. Ancak kendisi bana çocuğumun yanında hakaret etti, küfür etti. Ben de sinirlenerek sürekli yanımda gezdirdiğim bıçakla, önce karın kısmına vurdum. Ardından benim boğazıma sarılarak bağırmaya başladı, ben de vücudunun değişik bölgelerine bıçak vurup, lokantanın önünde bulunan taksiye binerek kaçtım. Burada polis ekipleri yakaladı." Polis ekipleri, kısa sürede cinayet zanlısı Fedai Baran'ı, Bahşılı ilçesi girişinde yakalayarak gözaltına aldı. Emniyet'teki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Fedai Baran çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

KAN DONDURAN CİNAYETTE BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Kırıkkale'de Emine Bulut'un 10 yaşındaki kızının gözü önünde eski eşi tarafından bıçaklanması ve "Ölmek istemiyorum" feryadı Türkiye'nin gündemine oturdu. Kan donduran olaya sosyal medyadan büyük tepki geldi. Aile Bakanlığı konuyla ilgili, "Saldırıya tanık olan kızı yakınlarının yanında ve psikologlarımızın gözetimindedir. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız" açıklaması yaptı.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Aile Bakanlığı konuyla ilgili, "Saldırıya tanık olan kızı yakınlarının yanında ve psikologlarımızın gözetimindedir. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız" açıklaması yaptı.

“BU HEPİMİZİN MESELESİDİR”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısında Emine Bulut cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde: “Zanlının en yüksek cezayı alması temennimiz. Siyaset düzeyinde, hükümet düzeyinde atılması gereken bütün adımlar atılır, atılıyor. Ama öncelikli olarak toplum hayatında bunun adımlarının atılması gerekiyor. Şiddete başvuranların dışlanması önemlidir. Bu hepimizin meselesidir, hepimizin yarasıdır. Mesele sadece yasalarla çözülemez. Her türlü şiddet toplumca reddedilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda hassasiyetinin altını çizdi. Görüntülerin sosyal medyada bu şekilde yayılması, bir başka vahşettir. Mesele toplumun tüm bireylerini ilgilendiren bir meseledir. Hepimizin canı yanıyor. Bu tip şiddet olaylarına karşı bir duvar oluşturmamız gerekiyor. Konu partiler üstüdür, tüm toplumu ilgilendiriyor.”

Editör: TE Bilisim