Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün kaymakam olarak atanmasıyla birlikte hareketlenen İpekyolu Belediyesi’nde güzel şeyler oluyor. Van’ın Büyükşehir olmasından sonra sınırları ve nüfusu ile Van’ın kalbi olan İpekyolu ilçesinde beklenilen hizmet atağı sonunda başlıyor. Kentin en işlek caddeleri ile birlikte, aynı zamanda hizmete en çok ihtiyaç duyduğu sınırları kapsayan ilçenin başındaki Öztürk, bahar ayı ile birlikte İpekyolu’da gözlü görülür çalışmaları başlatmak için geceli gündüzlü bir çalışmayla Van’ın kalbine bahar getirmek istiyor. Üzerinde büyük sorumlulukların olduğu ve gözlerin yapılacak çalışmalara çevrildiği bir dönemde Şehrivan’a konuşan Belediye Başkan vekili Cemil Öztürk yapılan ve yapımına başlayacak olan büyük çalışmaları Şehrivan ile paylaştı. Heyecan verecek çalışmaları anlatan Öztürk, temel hizmetler dışında yeşil bir İpekyolu için büyük bir hizmet atağı ile birlikte kentin kalbindeki Sanat Sokağı’nın yenilenmesi, müzenin yerine dev bir turizm zenginliği kazandırılması, Bostaniçi ve Karşıyaka Mahallelerine tam 10 milyon liralık bir Yaşam Merkezi projesinin yapılmasına dair hizmet ataklarını Şehrivan aracılığı ile paylaştı. Öztürk, hazırladıkları projelerle ilgili kaynak sorunu olmadığını söyledi. Projelerinde para problemi yaşamadıklarını anlatan Başkan vekili Öztürk, tüm projelerinin devlet yetkilileri tarafından desteklendiğini aktardı.

 

 

YEŞİL ALAN ARTACAK!

İçişleri Bakanlığı tarafından İpekyolu Belediyesine kayyum olarak atanan Belediye Başkan vekili ve ilçe kaymakamı Cemil Öztürk yaz aylarının gelmesiyle projelerini tek tek açıkladı. Bu yaz İpekyolu ilçesinde gerçekleştirilecek projelerle ilgili gazeteniz Şehrivan’a açıklamalarda bulunan Başkan vekili Cemil Öztürk, en önemli çalışmalarının ulaşılabilirlik olduğunu aktardı. Ulaşılabilirliğin önemli olduğunu söyleyen Öztürk, bununla ilgili sloganlarının ‘Ulaşılabilirlik İpekyolu’muza İyi Gelecek’ olduğunu aktardı. Yeni projeler arasından Sanat Sokağı, Sanat Parkı ve eski müze alanıyla ilgili çok önemli projeler gerçekleştireceklerini ifade eden Öztürk, kentin yeşil alan ihtiyacıyla ilgili de çalışmalar yapılacağını belirtti.

 

 

ÖZTÜRK: İNSANLARIMIZ HİZMET BEKLİYOR

Değerlendirmelerinde görev süresince yaptığı ve yapacakları projeleri açıklayan Başkan Vekili Öztürk, “Mesleğimiz kaymakamlık ama devletimiz ve hükümetimiz bize aynı anda Belediye Başkan vekilliğini de tebliğ etti. Bizde bu görevi alnımızın akıyla yürütmeye çalışıyoruz. Van’ımız ve İpekyolu İlçemiz bizlerden hizmet bekliyor. Altyapı, üstyapı, sosyal ve kültürel proje ihtiyaçları var. İnsanlarımız hizmet bekliyor. Belediyelerin asli vazifesi sınırları içerisindeki vatandaşlara hizmet götürmektir. Bizler de bu anlayış içerisinde ilk günden itibaren İpekyolu ilçemize ne yapabiliriz, nasıl hizmet götürebiliriz derdiyle hem sokakta, hem caddede, hem köylerde hem de okullardayız. Tüm bunlarla ilgili yoğun bir çalışma başlattık. Belediyecilik bir ekip işi, bizlerde ilk olarak sağlam bir ekip kurduk. Proje üretmek ve sahada olmamız gerekiyor. Projeleri hayata geçirmek gerekiyor. Biz öncelikle belediyenin kurumsallaşmasına önem verdik. Zayıf noktaları ortaya çıkardık ve o noktaları ortadan kaldırmak için çalışma yürüttük. 3 aylık bir süre içerisinde çok önemli bir düzeye geldiğimizi düşünüyoruz. 3 aylık bir süre olmasına rağmen İpekyolu Belediyesi olarak toplantıların yapıldığı değil, çözümlerin ortaya çıkarıldığı, projelerin konuşulmaya başlandığı ve İpekyolu ilçemizin sorunlarının çözüme kavuşturulduğu bir aşamaya geldik.” Dedi.

 

 

“3 AYLIK SÜREÇTE İYİ SINAV VERDİK”

Kış aylarında yaptıkları karla mücadele çalışmalarının vatandaşlar tarafından büyük taktir gördüğünü söyleyen Öztürk, “Bu yıl sert bir kış geçirdik. Karla mücadelede etkin ve aktif bir görev yürüttük. İpekyolu Belediyesinin karla mücadele konusunda iyi bir sınav verdiğini düşünüyorum. Bu 3 aylık süre içerisinde belediyenin olmazsa olmazlarından biri de çöp hizmetlerinin iyi bir şekilde devam ettirilmesiydi. Bu 3 aylık süre içerisinde bu hizmeti de iyi yürüttüğümüzü düşünüyorum. Vatandaşların bizlere geri dönüşleri olumlu şekilde oldu. Bu 3 aylık süre içerisinde Belediye olarak ulaşılabilirliğin önemli olduğunu düşünüyoruz.

 

 

İPEK MASA KURULUYOR!

Vatandaşların bizlere ulaşabilme yöntemleri üzerinde çok düşündük. Bununla ilgili de birçok yenilik getirdik. Vatandaşlar artık bizlere yani belediyelerine çok kolay ulaşabiliyor. Şuan da ‘İpek Masa’ diye bir projemiz var. Bu projemizin altyapısını oluşturuyoruz. Bu vatandaşlarımızın sorun, sıkıntı, istek ve şikayetlerini iletebileceği bir yer olacak. Vatandaşlar belediyeye ulaşamazsa hizmetlerde tıkanıklık oluşur. Bizde bundan dolayı ‘İpek Masa’ projesini gerçekleştiriyoruz. Bizim İpekyolu belediyesi olarak sloganımız ‘Ulaşılabilirlik İpekyolu’muza İyi Gelecek’. İnsanlarımız bizlere her istediğinde rahat bir şekilde ulaşabilecek. Halk günlerini başlattık. Her Cuma günü bizler vatandaşlarımızla birebir görüşüp sorun ve sıkıntısını bize doğrudan iletebiliyor. Tüm birimlerimizle vatandaşlarımızı bu halk günlerinde dinliyoruz.” İfadelerini kullandı.   

 

 

“SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ”

Sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında büyük projeler hayata geçireceklerini anlatan Öztürk, “Biz belediyecilik faaliyetlerini üçe ayırdık. Bunlardan bir tanesi sosyal ve kültürel belediyecilik. Bununla ilgili birçok proje geliştirdik. Bu proje kapsamında göreve başlar başlamaz çocuklarımıza karne hediyesi hazırladık. Bu karne hediyesi kapsamında birçok etkinliğimiz oldu. 5 bin öğrencimiz bu etkinliklerden faydalandı. Biz her türlü sosyal ve kültürel faaliyete destek oluyoruz. İpekyolu ilçemizde bulunan 50 bin öğrencimizi gerçeğe yakın bir sınavla tanıştırdık. Hem tecrübe kazanmalarını sağladık hem de ödül vererek moral ve motivasyonlarını sağladık. Sosyal ve kültürel projelerde biz eğitimi çok önemsiyoruz. Eğitim konusunda bizim desteğimiz çok açık.”

 

SOSYAL PROJELER BOLCA VAR

Belediye olarak okullarımızın tüm ihtiyaçlarına koşuyoruz. Sadece okullara değil diğer kurumlarımıza da yardımcı oluyoruz. Belediyeciliğin gereklilikleri bunlardır. Van’da geçtiğimiz günlerde Down sendromu ile ilgili program yaparak farkındalık oluşturduk. Kamu kurumları içerisinde Down sendromu ile ilgili farkındalık çalışması yapan tek belediye olduk. Biz bu sosyal ve kültürel etkinlikleri kaçırmamaya çalışıyoruz. Çok uzun vadeli projelerimiz de var. Kırsalda hiç tiyatro görmemiş çocuklarımızı merkeze getirip tiyatro ve sinema ile tanıştırıyoruz. Amacımız merkezden ziyade kırsal kesime bu tür hizmetleri götürmek. Bu tür etkinlikleri bu yaz daha sık göreceksiniz. Sosyal anlamda çok farklı projelerimiz var. Bu projelerimizi yaz aylarında hayata geçireceğiz.” Dedi.

 

 

“HAYAT BOYU YANINIZDAYIZ”

İnsan merkezli projelere ağırlık verdiklerini anlatan Öztürk şöyle konuştu:

“Hayat Boyu Yanınızdayız adlı bir projemiz var. Belediye olarak bu projemizin ilk adımlarını attık ve daha yaygın hale getirmeye çalışıyoruz. Bu projemizin 3 basamağı var. Doğumda, evlilikte ve ölümde insanların yanında olacağız. Bu projemizin birinci ayağı ‘Sevgiyle Büyüt’. Bu projemizin içeriliği yeni doğum yapmış aileleri ziyaret edip ‘Sevgiyle Büyüt’ denilecek. Bu proje kapsamında ailelere küçük bir de hediye hazırladık. İçerisinde yeni doğan bir bebeğin ihtiyacı olan her şey olacak. Bu projemiz çok yakında hayata geçecek. 2’nci basamağı ise evlilikte de insanımızın yanında olmak. Evlenen çiftlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için hem hayırlı olsun’a gideceğiz hem de küçük bir hediyemiz olacak. Altyapı çalışmaları yapıldı, kısa sürede bu projeyi de göreceğiz. Çiftlerimize belediye olarak yanınızdayız mesajını vereceğiz. Projemizin 3’ncü basamağı ise insanların acı günlerinde yanlarında olmak. Taziye kültürü bölgemizin önemi bir kültürü. Bizler insanların acı gününde yanlarında olduğumuzu göstermek için çalışma başlattık. Taziyelere giderken, genelde çay içildiğini gördük. Bizlerde belediye olarak taziye kültürüne katkı olsun diye gittiğimiz taziye yerlerine çay ve şeker ilavesinde bulunuyoruz. Bu çalışmamız yaklaşık 3 haftadan bu yana başladı. İpekyolu Belediyesi olarak ‘Hayat Boyu Yanınızdayız’ sloganıyla insanımızın yanında olacağız. Bir belediyeden de beklenen budur. Bu projelerimiz belediyemizin sosyal ve kültürel çalışmalarımızın bir parçası olacak.”

 

“2016 YILINDA YAPILANLARIN İKİ KATINI YAPACAĞIZ”

Altyapı çalışmalarıyla ilgili de projeler hazırladıklarını ve iklim şartlarının olgunlaşmasıyla projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Vekili Öztürk, “Belediyemizin 2 adımı ise altyapı hizmetleri olacak. Sadece sosyal ve kültürel projelerle belediyecilik yapılamaz. Altyapı çalışmalarıyla halkımıza hizmet götüreceğiz. Tüm çalışmalarımızı ve hazırlıklarımızı yaptık. Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin görev ve sorumlulukları farklı. Bazen insanlar bu görev ve sorumlulukları karıştırabiliyor. Büyükşehir dışında bize bakan taraflarıyla ilgili de hazırlıklarımızı yaptık. Caddelerden Büyükşehir, ara sokak ve köy içi yollardan ise bizler sorumluyuz. Biz bununla alakalı çok hızlı bir çalışma yapıyoruz.”

 

 

ANKARA’DAN ASFALT DESTEĞİ DE GELECEK

“Kıştan yeni çıkmamıza rağmen yol çalışmaları için sahaya çıktık. Hızlı bir şekilde sorunları çözmeye çalışıyoruz. Kalıcı çözümler noktasında da hazırlıklarımızı tamamladık. Sıcak asfalt çalışmalarımızı başlatıyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla yapacağımız asfalt çalışmalarımızın dışında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da bize sıcak asfalt takviyesi yapılacak. Bizim sorumluluk alanımızdaki alanlarda altyapı sorunu bitmiş ve asfalt bekleyen tüm alanların asfalt çalışmasını yapacağız. Hedeflerimiz bu yıl çok büyük. 2016 yılında yapılan altyapı çalışmalarının 2017 yılında 2 katını yapacağız. Bu da bizim en önemli hedeflerimiz. Bunu kendi kaynaklarımız ve diğer kamu kurumlarının yardımıyla yapacağız.” Dedi.

 

KADİR TOPBAŞ SÖZ VERDİ!

Park ve yeşil alan çalışmalarıyla ilgili de yeni projeler hazırladıklarını ifade eden Öztürk şöyle konuştu: “Üstyapı projelerimize de büyük önem veriyoruz. İnsanlarımızın etkinlik yapacağı yerler çok kısıtlı. Bizde bunun farkındayız. Bunla ilgili projelerimiz ortaya çıktı. Bostaniçi ve Karşıyaka Mahallelerimizin ortasında bulunan alanda 15 bin metrekarelik alana Yaşam Merkezi projesi hayata geçireceğiz. Yaşam Merkezimizin yanında da park çalışması yapacağız. Yer ve kaynak konusunda bir sıkıntımız yok. Şu anda projelendirme aşamasındayız. Burada bize destek sunacak olan Esenyurt belediyesidir. 10 milyon TL değerinde bir proje. Bu belediyemiz bizlere destek verecektir. Bu proje gerçekleşirse 100 bin kişi bundan yararlanacak. Yakın bir zamanda temellerini atıp hayata geçireceğiz. Zaferler İlköğretim Okulumuzun yanında bulunan alana da Kültür Merkezi yapacağız. İnsanlarımızın ihtiyacını görecek bir proje olacak. Yer sorunumuz yok. Kaynağını da İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizlere sunacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’tan sözünü aldık. Yapacağımız projelerden bir tanesi de Kevenli TOKİ alanına bir merkez yapacağız. Proje aşamasındayız. Yer sorunumuz yok. Bu projeyi de İpekyolu ilçemize kazandıracağız.”

 

SANAT SOKAĞI SİL BAŞTAN YENİLENİYOR!

Yıllardır vatandaşların Sanat Sokağı diye bildiği ve sanat adına hiçbir faaliyetin olmadığı Sanat Sokağıyla ilgili de büyük bir proje çalışması yapıldığını söyleyen Başkan Vekili Cemil Öztürk, “Sanat Sokağıyla ilgili de büyük bir çalışmamız var. Maalesef ismi Sanat Sokağı ama sanat sokağına yakışmayacak bir durumda. Burayla alakalı bir proje çalışması yapıyoruz. Bu alan hazineye ait bir yer. Hazineye ait yeri Belediyeye tahsis ettirdik ve süreci tamamladık. Bu proje için Esenyurt Belediyesi bize destek sözü verdi. Meclis kararı da alındı ve şuanda projelendirme çalışması yapılıyor. Sanat parkının olduğu bölümde altında sanat galerisi üstünde ise yeşil alanın olduğu, küçük bir kitap kafenin de yer aldığı bir alan oluşturacağız. Sanat sokağının aşağı tarafını da sanat sokağının ismine yakışan bir proje hazırlıyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek ve ilçemizin ve sanat sokağının ismine yakışacak bir alan oluşturacağız.” Dedi.

 

MÜZE YERİNE VAN EVLERİ PROJESİ!

2012 yılında dönemin Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından temelleri atılan ancak henüz taşınma işlemi yapılamayan müzenin eski yeriyle ilgili çalışma yaptıklarını söyleyen Öztürk, bu alana Van Evleri projesi yapacaklarını belirtti. Öztürk, “Van evleriyle ilgili de bir projemiz var. Eski müzenin olduğu alanda yer tahsis çalışmaları tamamlandı. Valimizin destekleriyle Van evleri yapmak için çalışma başlattık. Şuan da orada bir çalışma yürütüyoruz. Çok güzel bir Van evleri projesi o alanda hayata geçireceğiz. Tüm etkinliklerin yapıldığı bir alan oluşturacağız. İnsanların buluşma noktası olan bir yer haline getireceğiz. Bu alanda 4 Van evi düşünüyoruz. Duran bir müze değil, yaşayan bir müze olacak. Van’ın tüm değerlerinin yer aldığı bir alan olacak. İnsanlar bu alana geldiğinde yaşayarak çıkacak. Bu projemiz yakın zamanda halkımızla buluşacak.” Dedi.

 

YEŞİL ALANA ÖZEL İLGİ!

Kentin yeşil alan ihtiyacının çok fazla olduğunu ve buna yönelik yeni çalışmalar içerisinde olduklarını aktaran Öztürk şöyle konuştu: “Yeşil alanla ilgili de sıkıntılarımız var.  Merkezde yeşil alan ile ilgili sorun ve sıkıntılar çok fazla var. Bunun farkında ve bilincindeyiz. Yeşil alan ile ilgili geldiğimiz günden bu yana bir çalışma başlattık. Eski Araştırma Hastanesinin olduğu alanda hazineye ait 7 dönümlük bir arazi vardı. Buranın park yapılması konusunda çalışmalarımızı başlattık ve belediyemize tahsisi yapıldı. Burayı da güzel bir park alanı olarak ortaya çıkaracağız. Bu parkımızda çok güzel alanlar oluşturacağız. Bu park alanı içerisinde Down sendromu gençlerimiz tarafından işletilen bir kafe yapacağız. Üstüne de Bilge İnsanlar merkezi dediğimiz bir merkez olacak. Burayla ilgili kaynak sorunumuz yok. Bu alanımız Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak. Şehrimizin bu tür alanlara ihtiyacı var. Burayı güzel bir park haline getireceğiz. Buzhane mahallemizde bir park çalışmamız var. Yine Defterdarlık binasının arka kısmında bir alan var. Orada da hızlı bir şekilde bir yeşil alanı İlçemize kazandıracağız. Merkezdeki yeşil alan ihtiyacımızın büyük bir bölümünü buralardan çözeceğiz. Biz İpekyolu Belediyesinde hizmet ve projeler dışında başka bir şey konuşulmasını istemiyoruz. Belediyelerin görevi hizmet ve proje üretmektir. Bizler bu inançla hızlı bir şekilde projelerimizi hayata geçiriyoruz. İnşaat sezonuyla ilgili sizlerde göreceksiniz temeller atılmaya başlanacak.”

 

“5 MİLYON BORÇLA DEVRALDIK”

Hazırladıkları projelerle ilgili kaynak sorunu yaşamadıklarını ifade eden Başkan Vekili Öztürk, şöyle devam etti: “Meslekte 13 yılı geride bıraktım. Ben şunu biliyorum devlette veya kamuda para problemi diye bir şey yok. Projelerle ilgili problemimiz var. Eğer projeniz yoksa para bulamazsınız. Yeter ki projeniz olsun her türlü kaynak bulunur. Bu projelerin hiç biri benim şahsi projem değil. Bu projeler Van’ımıza ve ülkemize kazandırdığımız projeler. Elinizde proje olması durumunda çok duyarlı bir kitlemiz var. Bizim hazırladığımız tüm projeleri destekleyen birileri var. Devletimiz bu noktada bize büyük destekler sunuyor. Bizi tek başımıza bırakmıyorlar. Proje götürdüğünüzde sahiplenen ve kendi projesiymiş gibi takip eden muhataplarımız var. Projelerimizin hazırlıkları tamamlandı ve iklim şartlarının olgunlaşmasını bekliyoruz. Biz belediyeyi devralırken 5 milyon TL’ye yakın bir borcumuz vardı. Bu borcun tamamı yapılandırıldı şuanda taksitler halinde ödüyoruz. Şuan halihazırda bir borcumuz kalmadı.”     

 

İŞTEN ÇIKARILMA YOK!

Son olarak işten çıkarılmayla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Vekili Cemil Öztürk, “Biz bir hukuk devletiyiz. İşten çıkarılmayla alakalı farklı yerlerde farklı şeyler duyuyoruz. İnsanları doğru bilgilendirmek lazım. Ben 3 ay önce göreve başladım. Bu süre içerisinde memur, sözleşmeli memur, taşeron ve işçi statüsünde olan 600 personelimiz var. Bunu açık ve net söylüyorum. 3 aylık süreç içerisinde 600 kişinin 590’nıyla çalışmaya devam ediyorum. Bunu açık ve net söylüyorum. 19’a yakın kişi açığa alındı. Bunların içerisinde memur, sözleşmeli ve işçi olanlar var. Bunlar da Emniyetimizin terörle irtisakı olduğunu tespit ettiği kişiler. Bunlarla alakalı soruşturma devam ediyor. İşten çıkarılma yok soruşturmalar devam ediyor. Farklı durumları yoksa görevlerine devam edecekler. Burası hukuk devleti, bizim de çizgimiz hukuk. Farklı bir uygulama içerisine giremeyiz. Biz terörle istisakı olan kişilerle çalışmayız. Bir de çalışmaya niyeti olmayan ‘ben çalışmadan maaş almak istiyorum’ diyen varsa biz bu kişilerle çalışmayacağız. Eğer terörle bir irtibatı ve irtisakı yoksa ve ‘burası benim ekmeğimi kazandığım yer, ben burada çalışmak istiyorum’ diyorsa biz bunlarla çalışmaya devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim