Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Fakültesi’nin işbirliği ile organize edilen ‘Bütün Yönleriyle Öğretmen’ sempozyumu yapıldı.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Fakültesi’nin işbirliği ile organize edilen ‘Bütün Yönleriyle Öğretmen’ sempozyumu yapıldı. Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde yapılan sempozyuma Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fuat Tanhan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Doç. Dr. Serap Yükrük yönetimindeki Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerince mini bir konserin verilmesi ile devam etti. Açılış konuşması yapan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fuat Tanhan, “Sempozyumumuzda 2 panel 4 oturum bildirimi 1 değerlendirme oturumun olmak üzere toplam 7 oturumda iki gün boyunca 37 bilim insanı düşüncelerini ve katkılarını sunmuş olacaklar. En iyimser tahminlere ve en iyimser ön görülüre rağmen önümüzdeki 10-15 yıllık değişim periyotlarının dünyayı nasıl bir yere sürükleyeceği konusunda maalesef net öngörülerimiz yok. İşte bu öngörüsüzlük üzerine biz çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. En önemli sorumluluk öğretmenlerimize düşüyor. Bu sempozyum çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak olan öğretmenlerimizin sorunlarını, performanslarını, eğitim sürecine olan katkılarını tartışacağımız bu sempozyumda öğretmen arkadaşlarımızın katılım eksikliği üzülerek söylemeliyim ki yüreklerimiz burkmakta. Ancak onlar burada olmasa bile gönüllerimizin bir olduğunu inanıyor. Sempozyumumuzun 2 gün boyunca başarılara vesile olmasını diliyorum dedi.” Diye belirtti.

 

ÖZGÖKÇE: ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik’in de kısa bir teşekkür konuşması yapmasının ardından, kürsüye gelen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, eğitim alanında yapılan çalışmalara değindi. Türkiye’nin her ilinde çok güzel okulların yapıldığını ve çok güzel projelerin hayata geçirildiğini anlatan Özgökçe, “Öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslektir. Öğretmenlik o kadar çok değerli ki. Herkes şunu çok iyi bilir onların yapmış oldukları görevler sonucunda tüm öğretmenlerin bulunduğu yerler, çocuklarımızın okullarını cennet olarak bilirler ve kendilerini de ona göre hazırlarlar. Öğretmenliğin 2000’li yıllar öncesinden ve sonrasında gerek maddi gerek manevi, gerek eğitim, gerekse de fiziki açıdan değerlendirdiğimizde bu konuda çağlar atlatıldı. Yani çok uzak değil yakın çevremizdeki okullara gittiğimizde bunu görmekteyiz. Ama çok şükür şimdiki eğitim ordumuz ve özellikle son dönemde çok istikrarlı hükümetlerimizin eğitime yapmış oldukları yatırımlarımız Türkiye’de ve dünyada eğitime verilen değeri hak edecek düzeye getirmek üzeredir.” Dedi.

 

“ENGELLER BİR BİR KALDIRILIYOR”

Eksikliklerin tamamlanması için atılması gereken onlarca adımın olduğuna dikkat çeken Özgökçe, “İşte bu tür sempozyumlarda bunlara yol gösterecek, bunların yapılmasına yönelikte bizlere ışık tutacak ve eğitimimizin daha iyi yapılabilmesi adına özellikle kız çocuklarımız için yapılacak şeyler var. Geçmişte kız çocuklarının okullaşması ile ilgili çok önemli adımlar atıldı. Kız çocuklarının okullaşması çok düşük seviyelerdeydi. Ama şimdi gerek şartlı nakiller gerek taşımalı eğitim olsun, gerekse de çocuklarımızın servis ile ilgili yapılan destekleri olsun eğitimin önündeki engeller bir bir kaldırılıyor” ifadelerini kullandı.

 

BATTAL: YYÜ’NÜN MİSYONU VE VİZYONUN FARKINDAYIZ

Daha sonra kürsüye çıkan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Bölgemizin ülkemizin dünyanın önemli bir konusu olan ve dünyaya yön veren öğretmenlerimizin bir sempozyumda sorunları ve öğretmenlerimizin karşılaştığı problemler ve çağımızda öğretmenlerimizde beklentilerimiz neler bunları konuşacağız. Ülkemizde 23-30 Kasım Öğretmenler Haftası olarak ilan edildi ülkemizde. Ben bu önemli haftayı da ve öğretmenler gününü de kutluyorum. Öğretmenler hepimizin hayatına yön vermiştir. En üst düzeydeki yöneticiden en alt kademedeki çalışana kadar ülkeye hizmet veren esnafına tüccarına kadar hepimize yön veren öğretmenlerimizdir. Hepimizin hayatında öğretmenlerimizle ilgili anılar vardır. Dolayısıyla öğretmenlerin hayata tutunmamızda yeri önemlidir. Bu öğretmenlerimizin bu keskin zekâsıyla görüşüyle düşüncesiyle bakışıyla şekillenmesi hususundaki öğretmenlerin önemini ortaya koyuyor. Çok güzel bir sunumun olacağına inanıyorum. Bunun organize edilmesinden emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz YYÜ’nün misyonu ve vizyonun farkındayız bu yüzdende elimizden geleni yapmaktayız.” Şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından ‘Öğretmen Yeterlilikleri’ konulu panele geçildi. Bugünde devam eden sempozyumda sırasıyla ‘Uygulama Süreci ve Öğretmen’ paneli sempozyum oturumlarla devam etti. 

Editör: TE Bilisim