Van Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla 3 ilçede iftar programları düzenledi. 


Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca Ramazan ayının ilk üç gününde üç ilçede binlerce kişiye iftar verildi. Ramazanın ilk günü Bahçesaray ilçesinde Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından kurulan iftar çadırına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. İlçe merkezinde kurulan bin kişilik iftar çadırında oruçlarını açan Bahçesaraylılar, desteğinden ötürü Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.
Ramazanın ikinci gününde iftar çadırı bu kez Çatak merkezde kuruldu. Okul bahçesine kurulan iftar çadırına ilçe halkı adeta akın etti. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte vatandaşlar hurma ile iftarını açtı. İftara katılan vatandaşlar, bu tür organizasyonların birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu kaydederek Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temennisinde bulundular.
Üçüncü günün iftarı ise Tuşba ilçesinde verildi. Van Büyükşehir Belediyesinin İstasyon Mahallesi’ndeki iftarına da Tuşba halkı yoğun ilgi gösterdi. İftara katılan misafirlere çorba, kavurma, pilav ve tatlı ikram edildi.


Ramazan ayı boyunca bütün ilçelerde iftar programı düzenlenecek olan Büyükşehir Belediyesi, maddi durumu kötü olan ailelere de Ramazan ayında da destek veriyor.

Editör: TE Bilisim