Van Büyükşehir Belediyesi, kentte çalışmaların daha hızlı ve verimli yapılabilmesi için yıl içerisinde yaptığı ek araç alımlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Araç filosunu her gün genişleten belediye, hizmet alanlarının tümünde önemli çalışmalar yapmaya devam edecek.

 

Van Büyükşehir Belediyesi kentte çalışmaların daha hızlı ve verimli yapılabilmesi için yıl içerisinde yaptığı ek araç alımlarına devam ediyor. Araç filosunu günden güne arttıran belediye, kentin her alanına ulaşmak ve burada yaşanan sorunları çözmek için büyük bir araç filosuna sahip oldu. Yol, Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı ve İşletme İştirakler Daire Başkanlığına yıl içerisinde çalışmaların daha rahat yapılabilmesi için önemli yatırımlar yapıldı.

 

35 YENİ ARAÇ ALINDI

Yol, Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı için, iş makinesi grubundan 14 greyder, 10 loder, 5 ekskavatör, 10 bekoloder satın alan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar ve şantiye hizmetleri için ise, 6 adet kar küreme ve tuzlama kamyonu, 5 adet asfalt yapma robotlu kamyon, 6 adet çekici trayler, 16 adet çift kabin kamyonet, 2 adet mobil beton aracı (Karmiks) olmak üzere toplam 35 araç satın aldı. Bunlarla birlikte hem iş makinesi hem de kamyon grubunda alınan araçlara Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 28 milyon 600 bin TL para ödendi.  

 

İTFAİYE HİZMETLER İÇİN 21 ARAÇ SATIN ALINACAK

Kentin tüm ilçe köylerine hizmet veren Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ise, bu alanların tamamına en hızlı şekilde ulaşmak, halkın can ve mal kaybını önlemek amacıyla ilçe ve kent merkezine ilave araçlar satın alacak. Yıl içerisinde; 1 adet 45 metrelik platform merdivenli itfaiye aracı, 2 adet 32 metrelik merdivenli mafsallı itfaiye aracı, 12 adet 4x4 ekipmanlı itfaiye söndürme aracı, 1 adet ekipmanlı 4x2 dar alan yangın söndürme aracı, 1 adet afete müdahale ve çok yönlü kurtarma aracı, 1 adet su altı ve su üstü çok yönlü kurtarma aracı ve 4 adet acil kurtarma aracı alarak merkez ve ilçelerdeki tüm kurumsal ve araç ihtiyacını karşılayacak.

 

OTOBÜSLERE 19 MİLYON HARCANDI

Yıl içerisinde yine Van Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımının rahatlaması ve toplu ulaşıma geçiş için 59 otobüs satın almış ve buna karşılık olarak 19 milyon TL ödemişti. Büyükşehir tarafından kurulan mezbahalarda et taşımak için ise 3 adet araç alarak yaklaşık 360 bin TL ödeme yaptı.

Editör: TE Bilisim