Van Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Özalp’te iftar programı düzenledi. İlçe meydanında kurulan iftar sofrasına vatandaşlar katılırken, iftar öncesi mevlit okutuldu.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Özalp’te vatandaşların katıldığı iftar programı düzenledi. İlçede bulunan Barış Parkı önünde kurulan iftar sofrasına DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldız. DBP PM üyesi Hacer Özdemir, DBP Van İl Eş Başkanı Nazmiye Acar, Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Özalp Belediye Eş Başkanı Şerafettin Özalp’ın yanı sıra Saray Belediye Eş Başkanı Zilan Aldatmaz ile birlikte HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri katıldı. İftar öncesi imamlar tarafından mevlit okunurken, Yıldız ve Eş Başkan Çoban iftara katılan vatandaşları tek tek selamladı. Mevlit bitiminin ardından sahneye çıkan Özalp Belediye Eş Başkanı Şerafettin Özalp, etkinlikten dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek konuşmasına başladı.

 

 

ÖZALP: HALKIMIZ KATLEDİLİYOR

Kürt halkının zor günlerden geçtiğini aktaran Özalp, ülkenin ateş çemberi içerisinde olduğunu ifade etti. Bu ateş ile birlikte ülkenin ateşe verildiğini aktaran Özalp, “Bu ateş ile insanlarımız göç ettiriliyor ve halkımız katlediliyor. Kürt halkı olarak bu ateşe karşı her zamankinden daha fazla ittifakımızı kurmalıyız ve beraber olmalıyız. Bizler beraber olduğumuz sürece hiçbir güç bizi yenemeyecek ve yok edemeyecektir. Bu topraklarda çok İskenderler gelip geçti çok Kenan Evren’ler gelip geçti ama Kürt halkı hala ayakta ve direniyor.” İfadelerine yer verdi.

 

 

YILDIZ: HALKIN BELEDİYELERİNE EL KOYAMAZLAR

Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldız ise, Ramazan ayının tüm halka özgürlük getirmesi temennisinde bulundu. Yıldız şu ifadeler yer verdi: “Halk olarak çok zorlu bir dönemden geçiyoruz. Halkımız var olma yâda yok olma savaşı veriyor. Bugün Filistin için gözyaşı dökenler, Esat’a ‘siz halkınızı katlediyorsunuz’ diyenler Kürdistan illerinde ve ilçelerin ne insan bıraktılar nede yıkmadık ev bıraktılar. Bu halk kadim bir halktır. 1071’de Anadolu’nun kapılarını sizlere açtı. Kürt halkı insaniyet adına, Müslümanlık adına sizlere yardım etti kapılarını sizlere açtı. Bugün Ortadoğu’da Türkiye adında bir ülkenin kurulmasını sağladı. Bu ülke Kürt halkının emeği, fedakârlığı ve kahramanlığı sayesinde kuruldu. Bizden buradan onlara söylüyoruz eğer bugün bu ülke kurulmuş ise var ise bunu Kürt halkına borçlusunuz. Ama sizler bugün halkımızı katlediliyor, kentlerimiz yakıp, insanlarımızı tutukluyorsunuz.”

 

 

TİYATRO GÖSTERİSİ YAPILDI

Konuşmaların ardından MKM Tiyatro Grubu tarafından kısa bir tiyatro gösterimi yapılırken, Eş Başkan Çoban ve diğer katılımcılar sıraya girerek ezanın okunmasını bekleyen vatandaşların masalarına yemek servisi yaptı. Okunan ezan ile birlikte dua eden vatandaşlar daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı aşevinde hazırlanan yemekler ile oruçlarını açtı. İftarın ardından MKM müzik grubu tarafından müzik dinletisi yapıldı. Müzik eşliğinde halay çeken vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ve Özalp Belediyesi’ne yapmış oldukları etkinliklerden dolayı teşekkür etti. Yıldız ve Eş Başkan Çoban daha sonra ilçe parkında oturan yurttaşların yanlarına giderek birlikte çay içerek, sohbet etti. Kadınların yoğun ilgisi ile karşılaşan Çoban, çocuklara yakın ilgi göstererek kadınlar ile sohbet etti. 

 

Editör: TE Bilisim