Edremit Marina’dan kalkan deniz otobüslerine binen yerli ve yabancı turistler, Van Gölü’nün eşsiz güzelliğinde keyifli bir yolculuk sonucunda Akdamar Adası’na ulaşıyor.

Van Gölü üzerinde yolcu taşımacılığı yapan Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na ait Edremit – Akdamar arasında sefer yapan deniz otobüsleri, 5 aylık sürede 9 bin 106 kişiyi tarihi yerlere ve Van Gölü’nün güzelliklerle dolu mekanlarına taşıdı. Deniz otobüsleri sayesinde yerli ve yabancı turistler, Nisan ayından bu yana gölde konforlu deniz seyahatinin keyfini sürüyor. Ulaşım Daire Başkanlığı'na bağlı Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü'ne ait 2 otobüs, tarifeli seferler düzenleyerek vatandaşları Edremit-Akdamar, Akdamar-Edremit arasında taşıyor.

70 kişilik yolcu kapasiteli modern deniz otobüsleri, gölün maviliğinde büyük bir güven ve iyi bir konforla sefer düzenliyor. Edremit Marina’dan kalkan deniz otobüslerine binen turistler, Van Gölü’nün eşsiz güzelliğinde keyifli bir yolculuk yaparak, Akdamar Adası’na ulaşıyor. Deniz otobüsleri, Akdamar’a hafta içi bir gün (Çarşamba) 11.00 ile 14.00 saatlerinde gidiş, 14.00 ile 17.00 arasında ise dönüş seferi yapıyor. 

Hafta sonu ise tarihi mekana 10.30, 12.00, 14.00 gidiş yapan otobüsler, 13.00, 15.30, 17.00 arasında dönüyor. Artan talepten doğrultusunda ise ek seferler düzenleniyor. Gidiş-dönüş ücreti kişi başı 12 TL olarak belirlenirken, talep halinde deniz otobüsleri ile özel seferler de düzenleniyor. Van Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetten dolayı memnuniyetini dile getiren turistler, göl üzerindeki yolculuktan duydukları keyfi paylaşıyor.

Editör: TE Bilisim