Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından kent merkezinde ve ilçelerde süren çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kent merkezinde ve ilçelerde 4 ayrı ekiple birlikte yol asfaltlama çalışması yapılırken, yapılan çalışmalar halkın memnuniyetiyle karşılanıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde bulunan mahallerde yol asfaltlama çalışmaları ve yol genişletme çalışmaları devam ederken, Akköprü Mahallesi’nde bulunan Deprem Anıtı güzergahında bulunan yolda 1 kilometrelik yol asfaltlama çalışması yapıldı. Geçen yıl birinci etabı tamamlanan bu yıl ise ara yolun açılması ile birlikte ana artele bağlanan yolda asfaltlama çalışması yapan ekipler yola yeni bir görünüm kazandırdı.

SELİMBEY’DE 15 KİLOMETRE ASFALT ÇALIŞMASI

Sezon başından beri yol yapım çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Selimbey Mahallesi’nde hummalı bir çalışma başlattı. Onlarca araç ve personelle Selimbey Mahallesi’nde asfaltlama çalışması yapan ekipler, kısa bir sürede mahallede 15 kilometre asfaltlama çalışmasının sonuna geldi. Vatandaşlar yapılan hizmetten dolayı belediye ekiplerine teşekkür ederken, mahalle de sürdürülen çalışmanın ise devam edileceği belirtildi. Selimbey Mahallesi’nde sürdürülen çalışma ile birlikte başta servis yolları olmak üzere ana ve ara artellerde yolların tamamı yenilenmiş olacak.

ALAKÖY’E YENİ YOL

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Tuşba’ya bağlı Alaköy Mahallesi’nde ise yeni yol çalışmasına başlandı. Küresinli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Alaköy Mahallesi’nde yapılacak olan yeni yolla birlikte ulaşım rahatlığa kavuşacak. Uzunluğu 8 kilometre, genişliği ise 20 metre olan yolda ekipler stablize ve yol dolgu çalışmasına başladı. Yolun stablize çalışmasının yüzde 40’nı tamamlayan ekipler, şu ana kadar yolun dolgu için yüzlerce araçlık malzeme taşıdı. Yolun stablize çalışmasının bu sezon tamamlanacağı, asfaltlamanın yapılması için yolun zeminin oturması gerektiğini belirten, fen işleri ekipleri önümüzde ki sezon yolun asfaltlanma, kaldırım ve çift şeritli bir şekilde yapılarak halkın hizmetine sokulacağını belirtti. Yine Tuşba ilçesi sınırında bulunan Hurdacılar ve Oto Galericiler sitesinde bulunan yol güzergahlarında stablize yol çalışması başlatan ekipler, yolun stablize çalışmasının yapılması ardından yollarda asfaltlama çalışması yapacak olan ekipler, çalışmalarını en üst seviyeye çıkardı.

ÇOBAN: BU KENT BİZİM KENTİMİZ

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalara ilişkin açıklama da bulunan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, kentin her noktasına hizmet götürdüklerini ve hiçbir yerde ayırım yapmaksızın hizmet ürettiklerini ifade ederek,” Şöyle bir ayırım yapmıyoruz. Bu alt belediyelerimizin hizmet alanlarıdır, bu bizim hizmet alanımızdır demeden, bunu ayrıştırarak bu hatlarda çalışalım demiyoruz. Biz Van Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu kent bizim kentimiz. Çünkü halen bu kentin çöpünü biz topluyoruz, kanalizasyon ve yollarının asfalt eksikliğini de biz tamamlamaya çalışıyoruz. Bu kentimize hem seçim kampanyamız boyunca hem belediye yönetme kültürümüz gereği hem de partimizin politikası gereği hizmet etme zorunluluğunun getirdiği bir çalışmadır. Biz reklâma dayalı bir belediyecilik anlayışı sergilemiyoruz” dedi.

‘VAN’I MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ’

Belediye olarak yaptıkları çalışmalarla Van’ı marka bir şehir haline getirme odaklı olduğunu dile getiren Çoban, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar ile Van’ı örnek bir kent haline getireceklerini söyledi. Program dahilinde çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Çoban,” Mesela Alaköy gibi yeni bir alan açarken Akköprü, Hacıbekir mahalleri gibi eksik bıraktığımız mahallelerimizi de çalışmaları tamamlamaya çalışıyoruz. Yine İskele Caddesini de yeniden düzenliyoruz. Önümüzdeki yıllara daha büyük planlamalarla gireceğiz. Ama yakın planlama yolunda kentimizde iki noktayı hem plaj açmayı hem de bataklık diye kabul edilen kale ile birleştirilecek olan noktasını birleştirip o noktada da çok ciddi bir bant oluşturmayı hedefliyoruz. Bizler seçimde projelerimizin tamamını Newroz’da halkımızla paylaşmıştık. Yapabileceklerimiz ve yapamayacaklarımız üzerinden çok net tartışmıştık. Halkımızın önüne öyle çıkmıştık. Şimdi yapabileceklerimizi yıllara göre yapmaya çalışıyoruz. Öncelikli saydıklarımızı muhtarlarımızla birlikte planladık. Yine acil eylem planlamamızı tamamladık. VASKİ’nin yeni kuruluş aşaması oldu, kuruluş aşamasını kent konseyimiz ile birlikte planladık” dedi.

Kadın eksenli çalışmalara da ağırlık verdiklerini ifade eden Çoban, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını ve ilk defa Kadın Politikaları Daire Başkanlığı’nı oluşturmak için çalışma başlattıklarını söyleyerek, “Türkiye genelinde yeni bir kadın politikalarını geliştirme daire başkanlığı ve bunun altında oluşturulacak birimlerin hazırlıklarını yapıyoruz. Bu da Türkiye de bir ilktir” dedi.

Editör: TE Bilisim