Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından düzenlenen ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ yetenek sınavlarına girecek öğrenciler için açtığı kursa öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

 

Büyükşehir Belediyesi ile Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından düzenlenen ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ yetenek sınavlarına girecek öğrenciler için açılan kursa her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl 5’ncisi açılan ve her yıl onlarca öğrenciyi farklı üniversitelere kazandıran kursa bu yılda kadın ve erkek öğrencilerden oluşan yüzlerce öğrenci başvurdu. 5 yıldır kentte ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ yetenek sınavları için öğrencilere ücretsiz kurs veren Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü her yıl ortalama 60 öğrenciyi Türkiye’de ki üniversitelere kazandırıyor. Her türlü sportif aktivitenin rahatlıkla yapıldığı ve teknik malzemelerin tamamının yer aldığı kurstan faydalanan onlarca öğrenci ise Türkiye derecesi yaparken, şuana kadar 400’ye yakın öğrenci üniversitelerin beden eğitimi bölümlerini kazandı. 5 ay devam eden ve haftanın 6 günü öğrencilere hizmet veren kursta 2’si kadın 5 eğitmen öğrencileri yetenek sınavına hazırlıyor. 9 parkurun yer aldığı kursta, öğrenciler birçok aşamadan geçilerek sınava hazırlanıyor. Yine spor lisesine hazırlanan ortaokul öğrencileri de bu kurstan ücretsiz bir şekilde yararlanıyor.

 

 

POZİTİF AYRICALIK UYGULANIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kursta, ayrıca öğrencilerin daha rahat hazırlanmaları için İskele Ortaokulu’nun kapalı spor salonu kiralanarak, öğrencilerin hizmetine sunuldu. BESYO hazırlık öğrencileri için ücretsiz kurs açan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca öğrencilerin sınavlara rahat bir şekilde hazırlanmaları için ise öğrencilerin tamamına ücretsiz bir şekilde eşofman dağıttı. Yine üniversitelerin BESYO sınavlarına katılmak için Batman, Antalya ve Balıkesir illerine giden 75 öğrencinin araç desteğini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, bunun yanı sıra Türkiye’nin 22 ilinde yapılacak olan BESYO sınavlarına katılacak olan öğrenciler için gerekli yardımlarda bulunacak. Haftanın 6 günü öğretmenler gözetiminde öğrencilere antrenman yapan Büyükşehir Belediyesi ayrıca sokakta çalışmak zorunda kalan ve hiçbir geliri bulunmayan öğrencilere pozitif ayrıcalık yaparak, bu öğrencileri istedikleri hedeflere ulaşması için yoğun çaba sarf ediyor.

 

 

“ÜNİVERSİTELİ YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Kurs hakkında bilgi veren kurs eğitmeni ve yöneticisi Melik Sütçü, Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile birlikte başlattıkları proje kapsamında bugüne kadar yüzlerce öğrenciyi üniversiteli yaptıklarını söyledi. Sütçü,″ Bu yıl kursumuzun 5’ncisini düzenliyoruz.  İskele YİBO ve Büyükşehir Belediyespor tesislerinde 5 ay boyunca disiplinli bir şekilde çalışmalarımızı yürüttük. Kurs sayesinde bugüne kadar yüzlerce öğrenciyi üniversiteli yapmanın gururu yaşadık. Başlattığımız kurslar sayesinde çok sayıda öğrencimiz üniversitelerde derece yaparak girdi. Tabi bu başarıda ki en büyük payın sahibi Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nündür. Onların desteği ile bizler bu başarıyı gerçekleştirdik″ dedi. 

 

 

 

Editör: TE Bilisim