Van TSO Başkanı Necdet Takva Turizm potansiyelinin yüksek olduğu ilimizde yeni açılan 4 yıldızlı bu otelimizin turizm açısından katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun teminisin de bulunan Takva Grant Van Otel genel müdürü Ali Savaşkol’a Otelinizi Butik Otel modelini uydurursanız daha iyi. Çünkü Van’da Butik Otel yok bunun da verdiği avantaj ile Van’da markalaşma yönünde büyük bir adım atmış olursunuz tavsiyesinde bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ “Van turizm memleketi olduğundan dolayı bu tür yerlerin daha fazla olması gerekir. Van’da yıldızlı otellerimizin yatak kapasitesi 1537, belediye belgeli oteller, öğretmenler evi ve polis evlerini de dahil ettiğimiz zaman yatak sayısı 3500 üzerine çıkıyor. Bir gecede 3500’ün üzerinde misafir edebileceğimiz anlamına geliyor. Bu yatak sayısının fazla olması önemli değil, sadece buraya turistlerin gelmesi önemlidir. Burası turist almadığı sürece bu güzelim tesisler maalesef hiçbir işe yaramayacaktır. Turist gelebilmesi için Vanımızın tanıtımını her geçen gün daha çok yapmalıyız. Bu memleket her şeyin en iyisine layıktır. Tarih anlamında, doğa anlamında güzellikler anlamında, kültürel anlamda ne ararsanız bizim memleketimizde var. Tek eksiğimiz imaj problemidir, Van denildiğinde insanların kafalarında soru işareti oluşmaktadır. Biz bu barış sürecinden sonra bu kötü imajı da yok ettik, çünkü bu yıl sadece Mart ayı içerisinde 26 bin İranlı turist ağırladık. Bu rakamlar hakikaten sevindirici rakamladır” şeklinde konuştu.

Grand Van Otel Genel Müdürü Ali Savaşkol’a Van’a kazandırdığımız bu otelimiz 4 yıldızlı olup 45 odası mevcuttur, 102 yatağı vardır. Otelimizde yaklaşık 25 kişiyi istihdam ediyoruz. Van’da yepyeni bir hizmet anlayışını Van’a kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Otelimizin Van Turizmi açısından katkısı büyük olacaktır. Farklı bir hizmet anlayışı ile farklı bir konsept ile hizmet vermeye başladık. Yeni konseptimiz ile konuk olacak misafirlerimize hizmet vermeye başlayacağız. Van TSO Başkanı Necdet Takva’nın tavsiyesini daha öncede düşündük. Necdet beyin fikirleri ve düşünceleri bizler için çok önemlidir. Butik otel düşüncesi bizim için çok önemli bir fikirdir ve bunu mutlaka değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim