Van'ın Gürpınar ilçesinde vatandaşlar, yüzeyi donan Zernek Baraj Gölü'nde balık avlayarak, mangal yapmanın keyfini yaşıyor.

 

Gürpınar'da 105 milyon metreküp su kapasitesine sahip Zernek Baraj Gölü'nün yüzeyi dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu. Yaz mevsiminde alabalık yetiştiriciliğinin de yapıldığı gölde, balıklar için oluşturulan kafesler ve onların bakımında kullanılan kayıklar da donan gölde hareket ettirilemez hale geldi.

 

Bu durumu fırsata dönüştürmek isteyen bazı vatandaşlar da tehlikeye aldırış etmeden kırdıkları buz tabakasından suya bıraktıkları ağlarla aynalı sazan ve alabalık avlayıp, mangal keyfi yapıyor. Yüzeyi buz tutan gölde mangal yapan Sinan Arvas, AA muhabirine, gölün her yıl donduğunu anlattı. Böylesi bir ortamda balık tutmanın zevkli olduğunu belirten Arvas, "Sabah gelip buzu kırdıktan sonra ağlarımızı suya bıraktık. Ancak bu defa umduğumuzu bulamadık, yalnızca birkaç balık yakalayabildik. Gölün ortasında, buzun üstünde mangalımızı yakıp, etlerimizi afiyetle yedik" dedi. Balık tutmak için kent merkezinden göle geldiklerini kaydeden Ercan Erdoğan da buz üstünde olmaları kendilerini tedirgin etse de keyifli zaman geçirdiklerini dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim