Van’ın Çaldıran Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) ortak girişimi sonucu ilçe de girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerler düzenlen törenle belgelerini aldılar.

 

Çaldıran Belediye Başkanlığı, istihdamım arttırılması için bir ilke imza atarak KOSKEB girişimcilik kurslarına ağırlık verdi. Vatandaşların iş sahibi olmaları için KOSKEB ile ortak girişim kurslarına ağırlık vererek işi olmayanların iş sahibi olma konusunda katkı sunuyor. 15 Temmuz 2017 tarihinde 25 bay ve 25 bayan olmak üzere toplam 50 kursiyere Gençlik Merkezinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden gelen hocalar tarafından üç günlük verilen kursun ardından sertifikayı hakkeden 50 kursiyere belediye toplantı salonunda düzenlen törenle sertifikaları İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar tarafından verildi.

 

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, ”Çaldıran Belediyesi olarak ilçemizde var olan işsizliği azaltmak için yaptığımız hizmetlere yenisini ekleyerek belediye ve KOSKEB ortak girişimimizle girişimcilik kursunu açmıştık. Yapılan müracaatlara 25 bayan 25 bay toplam 50 vatandaşımız müracaat etti. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden gelen hocalarımız gençlik merkezimizde üç günlük kurslar verdiler. Bu gün düzenlediğimiz törende sertifikayı hak eden 50 kursiyerimize sertifikalarını vereceğiz. İşe başlamanın ilk adımı bu belgeyi hak etmekten geçer. Bir bankadan bir kredi almak için çeşitli aşamalardan geçilmesi gerekir. KOSKEB belgenizi aldıktan sonra hazırlayacağınız proje ile ilk etapta 50 hibe kredi ile iş yeri sahibi olma şansını hak ettiniz. İnsan hayalleriyle ufkuyla vardır. KOSKEB destekli birçok girişimci sıfırdan başlayarak işci konumundayken iş veren konumuna gelmiş. İş adamı iş kadını statüsüne ulaşmış insanlarımız vardır. Her başarının ardından mutlaka emek vardır. Van teşvikler bakımından altıncı bölgedir. Bu da büyük bir fırsattır. Bunu da çok iyi değerlendirmek gerekir. 50 kişiden bir kişi bile iş sahibi olmuş onunda isdihdama katkı sunması bizim için çok önemlidir. Amacımız sizlere ekmek kapısını aralamaktır. Sizlere olan desteklerimiz olduğu gibi her zaman da devam edecek. Sizleri kutluyorum başarılarınız devamını diliyorum“ dedi.

 

Düzenlenen törende kaymakam tarafından kursiyerlere tek tek sertifikaların verilmesinin ardından toplu resim çekildi. 

Editör: TE Bilisim