Van'ın Çaldıran Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla sivrisinek ve haşereyle mücadele başlattı. 


Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar'ın talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında belediye ekipleri, ULV makinesiyle şehir merkezinde ve 6 mahallede çalışmalara başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin sabah ve akşam saatlerinde karasinek, kene, hamam böceği ve her türlü uçkun haşereye karşı yürütülen ilaçlama çalışmasında insan sağlığına zarar vermeyen Sağlık Bakanlığı onaylı insektisit ilacı kullanılıyor.


Çaldıran Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, ilçe merkezi ve 6 mahallede ilaçlama çalışması başlatıldığını belirterek, “Sokaklar, mahalle araları park ve bahçeler, çöp konteynerleri, Kaz Gölü ve diğer sulak alanlar düzenli olarak ilaçlanmaktadır. Halkımız açık ve kapalı alanlarda rahatça haşerelerden uzak evlerinin balkon ve bahçelerinde vakit geçirebilecekler. Başlatılan ilaçlama çalışması, yaz sonuna kadar aralıksız devam edecek” dediler.

Editör: TE Bilisim