Van Büyükşehir Belediyesi, Çatak’ta tam donanımlı ve modern bir mezbahane inşa etti. 


Büyükşehir Belediyesi, ilçe yatırımlarına bir yenisini ekledi. İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı, mezbahanesi olmayan ilçelerle ilgili çalışmasında Çatak’a yeni bir mezbahane kazandırdı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan ve Genel Sekreter Mustafa Yalçın’ın talimatıyla mezbahanesi bulunmayan ilçeye 3 ay gibi kısa bir sürede modern bir mezbahane yapıldı. Yaklaşık 700 bin TL’ye mal olan butik mezbahanede günlük 100 küçükbaş, 50 büyükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. 4 kasap personelinin sürekli hizmet vereceği ve ihtiyaca göre 7/24 hizmet verecek tesiste yapılacak tüm kesimler veteriner hekim gözetiminde gerçekleştirilecek.


Daha önce Çatak’ta bir mezbahane bulunmadığını belirten yetkililer, Botan Çayı kenarında kesim yapan kasapların sakatatları çaya atarak kirliliğe sebep olduğunu, yeni mezbahanenin hizmet vermeye başlaması ile bu durumun da önüne geçildiğini söyledi.
Muradiye’de yapımı devam eden mezbahanenin bir ay içinde hizmet vermeye başlayacağını ifade eden yetkililer, mezbahanesi olmayan her ilçeye yeni bir mezbahane kurulacağını aktardılar.

Editör: TE Bilisim