ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN- ORHAN SAĞLAM

Ülke seçim günlerine hazırlanırken, siyasi partilerden de seçim çalışmaları başladı. Siyasi parti liderlerinin seçim çalışmaları farklı illerde devam ederken, CHP’nin ilk adresi de Van oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve 248 belediye başkanına 3 gün ev sahipliği yapmak üzere Van’a geldi. Önce Ekrem İmamoğlu gibi önemil isimlerin gelerek star tverdiği Van ziyareti dün itibariyle CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Van’a gelmesiyle start alırken 27- 29 Mayıs tarihleri arasında Van'da düzenlenecek ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’nın startı da verilmiş oldu. Çalıştay başlamadan önce kente gelen CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, toplantılar öncesi gerçekleştirdiği basın toplantısında çalıştay hakkında bilgi verdi. Van’ın 13 ilçesinde ziyaretler ve programlar gerçekleştireceklerini söyleyen Torun Van’dan vekil çıkaracakları konusunda iddialı konuşurken, Van’da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Ekrem İmamoğlu ise büyük bir ilgi ile karşılandı.

CHP’NİN SEÇİM İÇİN İLK ADRESLERİ VAN OLDU!

Programda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Belediye Başkanları çalıştayı kapsamında, 3 gün boyunca Van’da olacaklarını ifade ederek, “ Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki belediye başkanlarımızla birlikte Van’dayız. Tarihin en eski çağlarından bu yana, pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bu güzel şehrimizde, halkımızla bir araya gelmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye Başkanları Çalıştayımız kapsamında, 3 gün boyunca bu şehrin misafiri olacağız. Belediye Başkanlarımızla birlikte, bugün, Van’ın tüm ilçelerinde sahaya çıkıyoruz İpekyolu’nda, Edremit’te, Tuşba’da, Saray’da, Muradiye’de, Gürpınar’da, Bahçesaray’da, Başkale’de, Çatak’ta, Çaldıran’da, Erciş’te, Gevaş’ta ve Özalp ilçelerimizde vatandaşlarımızla buluşacağız. Van halkının ayağına gideceğiz, elini sıkacağız, sorunlarını dinleyip çözüm önerilerimizi anlatacağız.” Dedi.

TORUN: VAN’DAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi olarak uzun süredir yeni bir siyaset anlayışıyla çalıştıklarını söyleyen Torun, “Ülkemizin neresinde bir sıkıntı, neresinde bir sorun varsa, biz oradayız. Genel Başkanımız başta olmak üzere, genel başkan yardımcılarımız, parti meclisi üyelerimiz, il, ilçe başkanlarımız, gençlik-kadın kollarımız ve belediye başkanlarımızla ülkemizin her bir köşesine ulaşıyoruz. Dikkatinizi çekmek isterim: Van, parti olarak düşük oy aldığımız illerimizden biri. Burada milletvekilimiz ve belediyemiz bulunmuyor. Ama biz sorumluluğu vatandaşta değil, kendimizde görüyoruz. Bu tabloyu değiştirmek için de samimiyetle çalışıyoruz. İnanıyoruz ki; kendimizi daha iyi anlatarak, Van’dan hem milletvekili çıkaracak hem de yerel seçimlerde başarıya ulaşacağız. Çalıştayımız yarın Genel Başkanımızın açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından düzenleyeceğimiz toplantıların ana gündemini ise yaklaşan seçimler oluşturacak. İlk olarak Genel Merkezimizin seçim hazırlıklarını belediye başkanlarımıza anlatacağız. Ardından ise belediye başkanlarımızın görüş ve önerileri alacağız. Ayrıca, alanında uzman isimlerin, değerlendirmelerini de dinleme fırsatı bulacağız. ” İfadelerini kullandı.

“VAN HALKININ BÜYÜK TEVECCÜHÜ İLE KARŞILAŞTIK”

Yapılacak olan toplantıda belediyelerin yaptığı ve yapacakları hizmetleri masaya yatıracaklarını dile getiren Torun, şunları kaydetti: “Toplantımızda, belediyelerimizin 3 yıllık hizmetlerini ve önümüzdeki 2 yılda yapılması gerekenleri de ele alacağız. İnanıyoruz ki yereldeki başarılı hizmetlerimiz, iktidarın kapısının açılmasında da anahtar olacaktır. Bu toplantıdaki amacımız da belediyelerimize katkıda bulunmak ve seçime giden süreçte ortak aklı hep birlikte ortaya koymaktır. Bu toplantımızı Van’da yapacağımızı açıkladıktan bu yana, Van halkının büyük teveccühü ile karşılaştık. Ancak ne yazık ki iktidar cenahında da büyük bir rahatsızlık oluştuğunu görüyoruz. Önce, çalıştayımızın tanıtımı için ana caddelerdeki bilboard anlaşmalarımız iptal edildi. Ayrıca bazı bölgelerdeki afişlerimiz sökülmeye çalışıldı. Ardından dün gece, toplantı otelimizin önünde, siyasi ahlakla bağdaşmayan bir provokasyonla karşılaştık. İktidar partisi mensupları, otelimizin önüne parti bayrakları asarak, bizleri tahrik etmeye çalıştı. Ancak, partililerimizin sağduyusuyla bu provokasyonu boşa çıkardık. Tek başına bu durum bile, iktidarın artık ne kadar aciz, ne kadar çaresiz olduğunu görmek açısından yeterlidir. Bu tahriklerin, bu baskıların hiçbiri, bizi asla yolumuzdan çeviremeyecektir. Ülke olarak, siyasi ve ekonomik açıdan, Cumhuriyet tarihinin en zor süreçlerinden birini yaşıyoruz. Derin yoksulluk ve adaletsizlik, ülkemizin her köşesini sarmış durumda.”

“İKTİDARA VAN’DAN SESLENİYORUZ”

2019 yerel seçimlerinden bu yana belediyelerinin iktidarın vermediği hizmetleri, halka ulaştırdığını ifade eden Torun, Bizim belediyelerimiz, sosyal devlet anlayışını terk eden iktidara, sosyal belediyeciliğin dersini vermiştir diyerek şunları ekledi, “ Pandemi sürecinde, ekonomik buhranda, doğal afetlerde halkımız iktidarın değil, belediyelerimizin desteğini yanında bulmuştur. Vatandaşlarımızın belediyelerimize olan güveni her geçen gün daha da artmaktadır. İşte Saray ahalisinin korkusunun asıl nedeni budur. Buradan iktidar sahiplerine söylüyorum: Biz sizi korkutmaya devam edeceğiz. Ayrıca; İktidarın, belediyelerimize yönelik baskıları önümüzdeki süreçte daha da artırmak için hazırlık yaptığını da gayet biliyoruz. İşte tüm bu zulümlere karşı, iktidara Van’dan sesleniyoruz. İçişleri Bakanlığı’nda birim kurup belediyelerimize yönelik sinsi planlar hazırlayanlara sesleniyoruz. Ne yaparsanız yapın, asla başaramayacaksınız.”

TORUN, İKTİDARIN KAYIM POLİTİKALARIYLA İLGİLİ DE KONUŞTU

Torun, cümlelerini şöyle sürdürdü: “Siz ne kadar baskı kurarsanız kurun, karşınızda daha da büyüyen bir mücadeleyi göreceksiniz. Biz, tek bir belediyemizin de, belediyelerimizden hizmet bekleyen milyonların da, hakkını hukukunu, sizin zulmünüze asla teslim etmeyeceğiz. Son olarak önemli bir konuya değinmek isterim. Yerel yönetimler demokrasinin ana unsurlarıdır. Van Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 3 yıldır, iktidarın atadığı kayyumlar tarafından yönetiliyor. Hatta 12 Mayıs’taki kararname ile mevcut kayyuma da kayyum atanmış durumda. Açıkça söylemek isterim ki; Biz milli iradenin, atanmış kayyumlara teslim edildiği bir düzeni kabul etmiyoruz. Biz seçime girmenin serbest, kazanmanın ise yasak olduğu bir anlayışı reddediyoruz.”

“MEMLEKETİN HER BİR KÖŞESİNE HUZURU HEP BİRLİKTE GETİRECEĞİZ”

Torun son olarak şu ifadelerde bulundu, “Seçime katılmasında sakınca görülmeyen adayların, seçimi kazandıktan hemen sonra, haklarında bir yargı kararı dahi olmadan görevden alınmaları, millet iradesine darbe vurmaktır. Bu konuda tavrımız çok nettir. Partimizin İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nde ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatı’nda belirtildiği gibi; Bizim iktidarımızda; Seçimle gelenin seçimle gitmesi güvence altına alınacak, seçme ve seçilme hakkını yok sayan kayyum uygulamalarına son verilecektir. Seçilmiş yöneticiler yargı kararı olmadıkça görevden uzaklaştırılamayacaktır. Bir belediye başkanı görevden uzaklaştırılmışsa, yeni başkan, belediye meclisi tarafından seçilecektir. İnşallah ilk seçimlerin ardından, yönetimdeki bu anlayışın tüm hukuksuz politikalarına son vereceğiz. Memleketin her bir köşesine, adaleti, huzuru, barışı ve bereketi hep birlikte getireceğiz.” dedi.

CHP BELEDİYE BAŞKANLARI, VAN’IN DÖRT BİR YANINDA ESNAFI ZİYARET EDİYOR

Partisinin gerçekleştireceği toplantıya katılmak üzere Van’a gelen İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, esnafları gezdi. Esnaflar geçinemediklerinden dert yanarken, İmamoğlu’da şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu ülkenin kendi kaynağı var. Bir de her işi erbabına bırakmak lazım. Ancak bu ülkede liyakatle yönetilme biçimi yok. Van, cennet gibi yer. Turizm başta olmak üzere her güzelliğinin değerlendirilmesi lazım. Van’ın kocaman denizi var. Bunların yanında Van’da her türlü spor dalında yetenekli oyuncular var. Van, gencecik bir nüfusa sahip bir yer. Türkiye’nin en büyük 21’nci ili ama ekonomide 60’ncı sıralarda yer alıyor. Özellikle Van’a tek bir sınır kapısı yetmediğini de belirtmek isterim. Bu işi de hep birlikte halledeceğiz.”

Editör: TE Bilisim