Mehtap Gökdemir - CHP’nin üç gün sürecek Belediye Başkanları Çalıştayı bugün Van’da başlıyor. Çalıştayın ana gündem maddesini seçimler oluşturacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 248 belediye başkanıyla birlikte seçim hazırlıklarını konuşacak, başkanların görüş, öneri ve sorunlarını dinleyecek. Çalıştay kapsamında belediye başkanları saha çalışması da gerçekleştirecek. Çalıştay’ın ilk gününde 248 belediye başkanı gruplar hâlinde Van’ın tüm ilçelerine dağılacak ve saha çalışması yapacak. Belediye başkanları hem kendilerini vatandaşa tanıtacak hem de onların sorunlarını dinleyip, not edecek. Yapılan görevlendirmeye göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer İpekyolu ilçesinde temaslarda bulunacak.

Kılıçdaroğlu konuşacak

Çalıştayın ikinci gününde (Cumartesi) Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla birlikte belediye başkanlarını yoğun bir gündem bekliyor. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un bilgilendirmesinin ardından çalıştay programı CHP liderinin açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından kapalı toplantılara geçilecek. Pazar günü de devam edecek basına kapalı toplantıların ardından Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla çekilecek toplu aile fotoğrafı ve yayınlanacak sonuç bildirgesiyle program sona erecek. Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı basına kapalı toplantılarda ana gündem maddesi seçimler olacak. Genel Merkez’in seçimlere yönelik hazırlıkları başkanlara anlatılacak. Seçime kadarki süreçte atılacak adımların, izlenecek stratejilerin aktarılacağı ve buna ilişkin görüşleri sorulacak başkanlara CHP lideri de tavsiyelerde bulunup, talimatlar verecek.

Belediyelerin performansı

Çalıştay kapsamında belediyelerin geçen üç yıldaki performansları ve seçime kadar kalan sürede yapılması gerekenlerin de değerlendirileceği toplantılarda, belediye başkanları karşılaştıkları sorunları ve beklentileri parti yönetimine iletme imkanı bulacak.

 Kılıçdaroğlu’ndan NATO mesajı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda  şunları kaydetti: “Bahçeli de NATO’dan çıkmayı önermiş. NATO, Türkiye için gereklidir ancak iktidar olarak ne kadar samimiler görmek isterim. ABD Yunanistan’ı üslerle doldurdu. Hedefleri net. Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis’e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz.”

Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu CHP Genel Merkezi’nde bir arayageldi.
Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede; gündeme ve 29 Mayıs’ta Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde yapılması planlanan altılı masa toplantısına ilgili istişarede bulunulduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim