CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Van’daki mevsimlik işçileri hakkında meclise soru önergesi verdi.

ŞEHRİVAN HABER: MEHMET ALİ EKİNCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Van’daki mevsimlik işçilere dair çeşitli verilere ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye sorulmak üzere TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Milletvekili Tanrıkulu, verdiği önergede Van’daki mevsimlik işçisi sayısını, mevsimlik işçi kazasını, kaza sonucu ölen mevsimlik işçi sayısını ve daha birçok konuyu sordu.

TANRIKULU: VAN’DA MEVSİMLİK İŞÇİ SAYISI NE KADARDIR?

Tanrıkulu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından cevaplandırılması üzerine şu soruları sordu: “Van’da mevsimlik işçi sayısı ne kadardır? Van’da toplamda kaç mevsimlik işçi kazası mevcuttur? Van’da kaza sonucu toplamda kaç mevsimlik işçi ölmüştür? Van’a mevsimlik işçiler en çok hangi illerden göç etmektedir?

“VAN’DA MEVSİMLİK İŞÇİLERİN KAÇI ÇOCUK İŞÇİSİDİR?”

Van’da mevsimlik işçiler en çok hangi illere göç etmektedir? Van’da mevsimlik işçilerin çalışma koşulları nasıldır? Van’da mevsimlik işçilerin çalışma koşulları denetleniyor mu? Van’da mevsimlik işçiler hangi şartlarda barınmaktalar? Van’da mevsimlik işçilerin günlük yevmiyesi ne kadardır? Van’da mevsimlik işçilerin kaçı çocuk işçisidir?”

Editör: TE Bilisim