Ak Parti’nin seçim turları kapsamında ziyaret ettiği VASİAD ziyaretinin ardından basına yansıyan ifadeler bir anda şok etkisi yarattı. Gülaçar’ın seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği VASİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçeksay’ın söyledikleri bir anda gündeme bomba gibi düştü. Zira Gülaçar’ın BDP ve Van Belediyesi ile ilgili konuşmasından sonra Çiçeksay’ın da onaylayarak BDP’ye bir oyun bile gitmesine tahammüllerinin bulunmadığı şeklinde sözlere yer verdiği idda edildi.

 

“BİR OYA BİLE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK!”

Servis edilen habere göre VASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçeksay’ın Gülaçar ile aynı renklerin tonları olduklarını ifade ederek oraya giden bir oya bile tahammüllerinin olmadığını belirtti. Bunun sadece Van’ı ilgilendirmediğini, bölgenin huzuru Türkiye’nin huzuru için önemli olduğunu kaydetti. Aynı rahatsızlık konusunda hem fikir olduklarını anlatan Çiçeksay’ın ayrıca şu ifadelere yer verdiği belirtildi, “Bu seçimlerin kazanılması barış sürecine de büyük katkı sunacaktır. O yüzden oyların kaybedilmesini istemiyoruz. Bu yüzden Saadet Partisi’nin seçimlere girmesine anlam veremiyorum. Fettullah Erbaş bizi ziyaret ettiğinde bunu kendisine de ilettim. Onlara verilen oyların başkalarına gideceğini söyledim. Onların aday göstermeleri kentimizin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir.”

 

ÇİÇEKSAY HEMEN YALANLADI!

Bu iddiların gündeme düşmesinin hemen ardından harekete geçen Çiçeksay ile bu iddiların tamamını yalanladı. “İçinde bulunduğumuz yerel seçim sürecinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan siyasetçiler derneğimize mutad ziyaretlerde bulunmaktadırlar. Bu hafta derneğimize yapılan ziyaretler akabinde şahsıma atıfla basına yansıyan söylemler gerçeği yansıtmamaktadır.” Şeklinde bir açıklamaya yer veren Çiçeksay kesinlikle BDP ve diğer partilerle ilgili belirtilen ifadelere yer vermediğini kaydetti. Çiçeksay yaptığı açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verdi, “VASİAD kurulduğu günden bu yana tüm siyasi partilere eşit yakınlıkta olduğunu defalarca deklare etmiş ve bu duruşundan hiçbir zaman ödün vermemeye de özen göstermiştir. Bünyesinde birbirinden farklı siyasi anlayışlara sahip üyeleri bulunan VASİAD, üyelerine herhangi bir siyasi parti ya da aday yönlendirmesi yapmaz. Basına şahsımın söylemiymiş gibi yansıyan tercih belirleyici, hedef gösterici yaklaşımlar tamamen hayal ürünüdür. Dolayısıyla yerel seçimlerde herhangi bir partinin alacağı netice, parti politikaları ve halkı ikna kabiliyetine bağlıdır. VASİAD hem içinde bulunduğumuz seçim surecinde hem de daha önce yapılan seçimlerde herhangi bir partinin tarafı olmadığını defaatle kamuoyu ile paylasmıştır. Bugün de bu duruşunu muhafaza etmektedir. VASİAD’in bu duruşu tüm kamuoyu tarafından bilindiği halde şahsıma ait olmayan söylemlerle yaşanılan seçim surecine derneğimizin malzeme yapılma gayretleri şahsımı ve derneğimize gönül veren herkesi derinden üzmüştür. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu ve benzeri manipülatif girişimlerin seçim sürecinin demokratik ve adil bir ortamda yaşanmasına vereceği zarar aşikârdır.”

Editör: TE Bilisim