Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Van’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van TSO’da Deniz Ticaret Odasının Van temsilciliği ve Mesleki Eğitim ev İstihdam Bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliğine ilk desteği Van TSO’nun verdiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Fatih Çifti, TSO Başkanı Necdet Takva ve ekibine teşekkür etti. Çiftçi, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliğinin de startını Van’dan verdi.

 

Van’da çeşitli gezi ve incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (VANTSO) açılışlar gerçekleştirdi. Ak Parti ziyareti sonra Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu üyeleriyle öğle yemeği yiyen Bakan Yardımcısı Çiftçi, ardından Deniz Ticaret Odasının Van Temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi.

 

TAKVA: KENTE KATKI SAĞLAYACAKTIR

Burada kurdele kesimi öncesi konuşan Van TSO Başkanı Necdet takva, emeği geçenlere teşekkür etti. Takva, “Bugün Sayın Gümrük ve Ticaret Bakan yardımcısı Fatih beyin iştirakiyle Deniz ve Ticaret Odasının Van Temsilciliğinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin de büyük desteğiyle Van’ı kurumsal olarak bir deniz kenti yapmanın altyapısına hizmet edecek Deniz ve Ticaret Odamızın temsilciliğini açmak üzere bir aradayız. Bu temsilciliğin burada açılması hem kentimizde hem de esnafımıza büyük katkısı olacaktır.” Dedi.

 

ÇİFTÇİ: DENİZDEN DAHA FAZLA YARARLANACAĞIZ

Takva’nın ardından konuşan Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi ise, bu temsilciliğin Van için büyük avantaj sağlayacağını söyleyerek, “Öncelikle buranın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Deniz kıyısında bir il olan Van’ımızın en önemli kurumlarından biri olan Ticaret ve Sanayi Odamızın çok ciddi faaliyetleri olduğunu görüyoruz. Bugün burada arkadaşlarımızın gayretleri ve Başbakanımızın talimatlarıyla açılan Deniz ve Ticaret Odasının Van Temsilciliğinin açılışı için toplandık. Bu temsilcilik Van için önemli avantajlar sağlayacaktır. Deniz kıyısında çok sayıda tekne ve deniz aracı mevcut. Bunlar bugüne kadar bu imkanlardan faydalanamamıştır. Mevzuat gereği deniz araçları ÖTV’siz mazot kullanıyorlar. Bu adım Van’da denizciliğin ve taşımacılığın önünü açacaktır. Van için önemli ve ciddi bir yatırım ve kurumdur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu adım Van denizinde hem balıkçılığı hem de denizden daha fazla faydalanmayı yaratacaktır. İstihdam yaratacak bir adımdır. ÖTV’siz yakıt kullanımı kente ve sektöre ciddi katkı saylayacaktır. Neredeyse çok az kullandığımız Van denizini çok daha fazla kullanacağız. Gerçek manada bir iç deniz gibi kullanacağız. Bu temsilciliğinde çok ciddi katkıları olacaktır.” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Deniz ve Ticaret Odası Van Temsilciliğini açılış kurdelesi kesildi.

 

ÇAĞRIYA İLK YANIT VAN TSO’DAN

Buranın açılışı sonrası İş-Kur ile Ticaret ve Sanayi Odaları arasındaki işbirliği çerçevesinde Ticaret ve Sanayi Odaları bünyesinde İş-Kur hizmet noktasının açılışına geçildi. Burada konuşan Van TSO Yönetim kurulu Başkanı Necdet Takva, Van’ın ülke ortalamasının üstünde bir istihdam sorunu yaşadığını ifade ederek, Buna çözüm olmasını bakımından da gerekli çağrıları yaptıklarını anlattı. Takva, “Yaklaşık 20 gün önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında bir protokol imzalandı. Ülkenin istihdam sorununa çare arama noktasında önemli bir protokol yapıldı. Bizlerde bu protokol çerçevesinde 2 gün önce Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanımızın da çağrısıyla sosyal medyadan en az artı bir istihdam kampanyasını Van TSO olarak başlattık. Bu çerçevede illerde İş-Kur ile Ticaret ve Sanayi Odaları arasındaki işbirliği çerçevesinde Ticaret ve Sanayi Odaları bünyesinde İş-Kur hizmet noktaları oluşturuldu. Bugün Bakan yardımcımızın katılımıyla bu hizmet noktasının açılışını yapacağız. İlimiz ülke ortalamasının üstünde bir istihdam sorunu yaşıyor. Buna çözüm olmasını bakımından da biz gerekli çağrıları yaptık. Bugün de Sayın Bakan Yardımcımızın katkısıyla bu çağrıyı biraz daha yüceltip, hem kampanyamızın startını vereceğiz hem de işadamlarımızın nitelikli istihdamını kolaylaştıracak bir işbirliği gerçekleştiriyoruz.” Dedi.

 

ÇİFTÇİ: HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliği çağrısına ilk yanıtın Van TSO’dan geldiğini ve bundan dolayı gururlu olduklarını söyleyen Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi ise, “Bugün çok güzel duygularla Van’a geldik. Memleketimiz için çok güzel işlerle karşılaşıyoruz. Bu da bizi gururlandırıyor. Şimdi burada İş-Kur temsilciliğini açacağız. Ülkemiz şuan çok önemli bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra bununla baş edemeyenler, ekonomik bir terör estirmeye çalışıyorlar. Bunda da inşallah başarılı olamayacaklar. Cumhurbaşkanımızın attığı adımlar ve ortaya koyduğu politikalarla bütün terör saldırılarını def ettiği gibi bu ekonomik terör saldırısını da def edecektir. Bu kapsamda birçok seferberlik ilan edildi. Cumhurbaşkanımız en son istihdam seferberliğini ilan etmişti. Bu ülke için çok önemli bir hamledir. Her işadamımızın en az artı bir ve gücüne göre çok çok fazla istihdam sağlaması hedefleniyordu. Allaha hamdolsun bu Türkiye’de çok büyük bir rüzgar estirdi. Bu anlamda ilk seferberliği ilan eden de bizim gururumuz olan Van Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Sosyal medyada ilk Twiti atan ve evet, seferberliği başlatıyoruz diyen Van TSO oldu. Biz bu anlamda Van TSO yönetimine, işadamlarına ve Vanlı esnaflara teşekkür ediyoruz. Bizde buradan bir kez daha sizler aracılığıyla kendi memleketimizden Van’dan Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliğine start vermek istiyoruz. En az artı bir istihdam sloganıyla inşallah yola çıkacağız. Bizde işadamların ve Van TSO yönetimine buradan soruyoruz Varmısınız?. Herkesin bu anlamda elini taşın altına koyacağına inanıyorum. Bu adımla Van ekonomisini canlandırmayı hedefliyoruz. İnşallah bu rüzgarı ülke genelinde en fazla estiren Van olur. Cazibe merkezleri programında da bizler çok ciddi istihdamlar bekliyoruz. Bu adımın da cazibe merkezleri programına bir moral olacağına inanıyorum.” Şeklinde konuştu.  


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim