Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi ve beraberindekiler Van İş Geliştirme Merkezi’ni (İŞGEM) ziyaret ederek İŞGEM’e kazandırılan yeni işletmeleri yerinde inceledi. İŞGEM yönetimi ile bir araya gelen Fatih Çiftçi burada yaptığı konuşmada, ‘Van İŞGEM Büyüyor Projesi’nin bir STK tarafından Van için bugüne kadar yapılan en somut ve en önemli işlerden biri olduğunu dile getirdi.

 

İŞGEM kampus alanında yapılan işlikleri ziyaret eden Çiftçi, İŞGEM’in Van’ın Dış Ticaretinin gelişmesinde kilit rol oynayabileceğini vurguladı. Van’ın gümrük kapılarına olan yakınlığı ve Gümrük kapılarında yapılan modernizasyon ile birlikte İŞGEM’de yapılan modern işyerlerinden çıkacak ürünler hızla ihracat kapasite kazanabilecek.” Dedi. Tamamlanan işyerlerinde projesi kabul edilerek faaliyete başlayan girişimcileri işyerlerinde ziyaret eden ve kurulumu gerçekleştirilen makineleri yerlerinde inceleyen çiftçi gördüğü manzaranın kendisini çok gururlandırdığını ve duygulandırdığını dile getirerek bu çalışmaların Van da ihracatın gelişmesine de önemli katkı sağlayacağını söyledi.

 

2009’DAN BU YANA SÜREN BİR EMEK VAR

Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik ise Van İŞGEM Büyüyor Projesinin 2009 yılından beri süregelen bir emeğin ürünü olduğunu dile getirdi. Ayrıca Proje hakkında bilgi veren Gedik, projenin Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın, Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi. Gedik, “Rekabetçi Sektörler Programı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. 2005 yılında kurulan Van İŞGEM Van ilinin iş potansiyelini arttırmak için tüm girişimcilere kurulduğu günden itibaren desteğini arttırarak devam ettirmektedir. Van iline 9 Milyon 200 Bin Avroluk Avrupa Birliği kaynağının aktarılmasını sağlayan Van İŞGEM’in amacı Van ilinde Girişimcilik Ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak ve ilde kurumsal kapasite oluşturarak diğer İŞGEM’lere de rol model olabilmektir.” Diye konuştu.

 

600 MODERN İŞ YERİ VAR

Van’da Girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlayacak olan Van İŞGEM’de toplam 60 modern işyerinin bulunduğunu ifade eden Gedik, “Van İŞGEM Yönetimi tarafından teknik altyapı, Ar-Ge, Dış Ticaret, Satış ve Pazarlama, İşletme Yönetimi, Finans, Kalite Sistemleri gibi alanlarda rekabet edebilme gücünü artırarak yeni pazarlara açılma şansı sağlanıyor.” Dedi.

Editör: TE Bilisim