Bakan yardımcısı Fatih Çiftci, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı

 

Çiftci "30 Ağustos 1922; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlığında ordu millet kenetlenmesi ile istiklal mücadelemiz olan Kurtuluş Savaşında, milli egemenlik yolunda kazandığımız şanlı zaferin tarihidir.’’ dedi.

 

Çiftci mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘‘Vatan toprağının savunmasında ülkemizi bölmek isteyen devletlere karşı, tüm imkansızlıklara rağmen, milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde kazanılmış olan 30 Ağustos Zaferi ile Türk Milleti; Vatan, Millet ve Bayrak sevgisini tüm dünyaya ispatlamış ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da örnek olmuştur. 

 

Çiftçi , 96 yıl önce 30 Ağustos'ta şanlı ordumuz, yurdumuzu düşmanlardan temizleyerek büyük bir zafere imza atmıştır. Bizler her zaman olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa etmek üzere canla başla çalışıyor, belirlenmiş olan hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz. Büyük taarruz sayesinde, vatan toprakları düşmandan arındırılmış ve istiklal mücadelemiz hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunu, ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi'nin 96'inci yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.


30 Ağustos'ta elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgenin ve dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelmiştir. 'Girmeden tefrika bir millete düşman giremez.


Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.' Bizler bir oldukça, iri oldukça ve diri oldukça hiçbir güç bizi yıldıramaz. Bu vesileyle milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını gözünü kırpmadan feda eden tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum"

Editör: TE Bilisim