Amasya-Çorum kara yolu üzerinde, Merzifon ilçesine bağlı Çaybaşı Köyü civarında feci bir kaza meydana geldi. “Baş Belası” adlı tiyatro oyununu Çorum’da sahnelemelerinin ardından Samsun’a doğru hareket eden tiyatro ekibini taşıyan minibüs, gece saatlerinde kazaya karıştı.

Tıra arkadan çarptı

Aykut Bektaş yönetimindeki minibüs, önünde seyreden Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki tıra arkadan çarptı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda acil sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi.

3 kişi yaşamını yitirdi

Kazada minibüste sıkışan tiyatro yapımcısı Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü ve minibüsteki Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Filiz Özbek ve Seksenler dizisinin oyuncusu Ceyhun Fersoy, ambulanslarla Merzifon ve Suluova'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Soruşturma başlatıldı

Yapılan incelemenin ardından minibüsten çıkartılan cenazeler, cenaze aracıyla hastane morguna götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

1 kişinin durumu kritik

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, kazada yaralanan tiyatrocuları hastanede ziyaret etti. Yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi veren Masatlı, 2 kişinin Samsun’a sevk edildiğini, 1 kişinin taburcu olduğunu ve 4 tiyatrocunun da tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

"Minibüsün süratli olduğu tespit edildi"

Bir kişinin durumunun kritik olduğunu açıklayan Vali Masatlı, "İleri bir tedavi için belki başka bir hastaneye de sevk edebiliriz. Ceyhun Bey ile de görüştüm, şu an için kendisinin durumu iyi. Sadece ayakta tendonlarda bir sorun varmış. Diğer taraftan vücudunun farklı yerlerinde çok önemli olmayan bazı yaralar var. Tahmin ediyorum, birkaç güne kadar kendisini buradan taburcu ederiz. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk incelemede tiyatro ekibini taşıyan minibüsün süratli olduğu ve bu sürat neticesi aynı hatta seyreden tıra arkadan çarpması sonucu kazanın meydana geldiği yönünde şu an itibariyle tespitlerimiz var." dedi.

Geriye sosyal medya paylaşımları kaldı

Yaşanan olayın ardından minibüsteki tiyatro ekibinin, yoldayken sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ortaya çıktı. Paylaşımlarda, Ceyhun Fersoy'un ekip arkadaşları ve seyircilere teşekkür ettiği görüldü.

Kazadan önce görüntülü konuştular

Öte yandan hayatını kaybeden Tolga Güleryüz'ün de, Fersoy'un eşi Begüm Öner ile kazadan saatler önce görüntülü konuştuğu anları sosyal medyada paylaştığı belirlendi.

Editör: TE Bilisim