Meral YILDIZ / ŞEHRİVAN ÖZEL

Türkiye'nin yanı sıra dünyayı gezip, doğaya, yaşama ve kültürel hayata dair çektiği sıra dışı fotoğraflarıyla ilgi odağı olan fotoğraf sanatçısı Resul Çelik, kış ortasında soğuk havaya aldırış etmeden Van'ın Muradiye ilçesinde bulunan Muradiye şelalesine girdi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 30’larda seyrettiği ilçede buz gibi suya giren Çelik, şuana kadar yüzdüğü sularda en soğuk suyun Muradiye Şelalesinin suyu olduğunu söyledi. Sağlıklı olmak için bu tarz etkinlikleri sıklıkla yaptığını anlatan Çelik, bu zamana kadar soğuk su sayesinde sağlıklı kaldığını vurguladı.

Rizeli fotoğraf sanatçısı Resul Çelik, Türkiye'nin ardından dünyayı gezerek doğaya, yaşama ve kültürel hayata dair fotoğraflar çekiyor. Dev kayalara, zirvelere tırmanan, timsahların arasına giren, köprülerin ayaklarına çıkan, buzlu sularda yüzen Çelik, sıra dışı anları sosyal medyada paylaşıyor. Çelik’in son çılgınlığı ise Türkiye'nin farklı noktalarındaki şelalelerin buz gibi sularına girmek oldu. Ünlü fotoğrafçı Çelik’in son durağı Van oldu. Van’ın doğal ve tarihi zenginliklerini gezip fotoğraflayan Çelik, sonrada hava sıcaklığının sıfırın altında 30’larda seyrettiği Muradiye Şelalesine girip yüzdü. Kışın ortasında buz gibi sularda adrenalin yaşayan Çelik, buzlu suyun aynı zamanda bir tedavi olduğuna dikkat çekti.

YÜZDÜĞÜM EN SOĞUK SU MURADİYE ŞELALESİNİN SUYU OLDU

Yaptığı etkinliğe dair açıklama yapan fotoğraf sanatçısı Resul Çelik, memleketi Rize’deki Ağaran Şelalesinde de yüzdüğünü söyledi. Çelik, “Memleketim Rize’deki Ağaran Şelalesinin suyu çok sıcak. Eksi 10-15 derece olabilir, ama bana basit bir yer. Daha soğuk yerlere gitmem gerek. Gerekirse Sibirya'ya giderim. Bugüne kadar yüzdüğüm en soğuk su Van Muradiye şelalesiydi. Her yerim beyazladı, kollarım buz tuttu. Hatta hava o kadar soğuktu ki kameralarım bile dondu. Çok zorlandım ama yine de yüzdüm. Bu soğuk sular sayesinde gücümü toparlıyorum. Yeri geldiğinde arkamızda 30 kilo yükle dağları tırmanıyoruz. Buzlu su benim için tedavi. Soğuk sularda yüzmek bana büyük keyif veriyor. Sağlıklı olmayı sıklıkla soğuk sulara girmeye borçluyum.” dedi.

PUTİN'E “TÜRKİYE’YE GEL YÜZ” DAVETİ

Gittiği Venezuela, Japonya, Brezilya, Kolombiya, Arjantin ve Gambiya'nın da aralarında bulunduğu pek çok ülkede ilginç anları fotoğraflayan ve kayda aldığı anları sosyal medyada yoğun ilgi gören Çelik, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslenerek, kendisini Türkiye'deki şelalelerde yüzmeye davet etti. Çelik, "Sayın Putin'i de buzlu havuzda yüzerken gördüm. Kendisini Türkiye'ye davet ediyorum. Belki havuzda yüzmekte zordur ama benimle birlikte Muradiye Şelalesi'nde yüzerse sınıftan geçer diye düşünüyorum, kendisini bekliyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim