ŞEHRİVAN ÖZEL

Van’da yıllarıdır tartışma konusu olan City Van AVM için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 12 yılı aşkın bir süredir sorunlarıyla gündeme gelen AVM’nin akıbeti koşulmaya devam ve tartışılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yeni yönetim hızlıca kararlar alıp çalışmalar başlatırken, AVM’de de açılışa hazırlanıyor. Yıllardır farklı sorunlarla gündeme gelen AVM, bu kez de büyükşehir belediyesinin 75 dükkanını ihaleye çıkarma kararı olay oldu. Konuyla ilgili Şehrivan’a değerlendirmelerde bulunan Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, “Van Büyükşehir Belediyesi, 31 Ağustos’ta dükkanları ihaleye çıkaracak. Halka açık bir ihaledir. Bu ihalenin doğru olmadığını düşünüyoruz, çünkü sağlıklı firmaların buraya gelmesini istiyoruz” dedi. 

CİTY VAN AVM’DE DÜKKAN KARMAŞASI! 

70 gün içerisinde açmayı hedeflediklerini belirten Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, “City Van AVM içerisindeki 75 dükkanın sahibi olan Van Büyükşehir Belediyesi, 31 Ağustos’ta dükkanları ihaleye çıkaracak. Halka açık bir ihaledir. Bu ihalenin doğru olmadığını düşünüyoruz, çünkü sağlıklı firmaların buraya gelmesini istiyoruz. Kurumsallaşmış, Türkiye’de kendini kanıtlamış firmaların buraya gelmesini istiyoruz. Fakat Belediye maalesef City Van AVM’nin ihalesini yapacaktır. Bizler de yönetim kurulu olarak eğer ki belediye dükkanları sağlıklı bir firmaya verirse biz imza atacağız.

AVM, AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

Belediye yanlış bir firmaya verirse 2’nci vaka yaşanmasın diye, olumsuzluk yaşanmasın diye biz gelecek olan firmayı veto edeceğiz. Bunu vurguluyorum. Şehrin kalkınması için yıllardır süren sorunların üzerine düşülmeli. City Van AVM, Van’a katma değerdir. Orada yaklaşık 3-4 bin insan çalışacak, evine ekmek götürecek. Burası açıldığı zaman Van’a ticari anlamda katkı sağlayacaktır. Açılması için bizler tadilatları, eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Binanın eksiklerini 60-70 gün içerisinde tamamlayıp açacağız. 70 günün sonunda inşallah AVM’yi açacağız ve burayı Van’ımızın hizmetine sunacağız.” Diye ekledi.

Editör: TE Bilisim