ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-SERCAN CANSIZ

İNŞAATI YILLAR SÜRMÜŞ TAM AÇILDI DERKEN KAPANMIŞTI

Van’ın en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde 12 yılı aşkın bir süredir sorunlarıyla gündeme gelen Park AVM’nin akıbeti koşulmaya devam ve tartışılmaya devam ediyor. 2010 yılında yapımına başlanan AVM, 2019 yılında açıldıktan kısa bir süre sonra sorunlarla boğuşup yeniden atıl duruma düşen AVM elektriklerin kesilmesi, su sorunu ve doğalgaz gibi daha birçok sorunda ortaya çıkmasıyla yeniden makus kaderi ile baş başa kaldı. Bu sorunların ortaya çıkmasından sonra kısa sürede AVM’deki mağazalar bir bir boşaltılırken 10 yıl sonra açılan kepenkler yeniden inmeye başladı.

YENİ YÖNETİM OLUŞTU, SÜREÇ YENİDEN BAŞLADI

2019 yılından bu yana yeniden atıl olan AVM, oluşan yönetimin Van Büyükşehir Belediyesi ile istişareleri ile birlikte yeniden toparlanma sürecine girdi. Görüşmeler sonrasında hızlıca bir yönetim belirlenirken yeni yönetimi çalışmalara başladı. İlk yapıldığında düşünülen ismi olan City Van AVM olarak açılmaya hazırlık yapan AVM’de inşaat ve çalışmalar sürerken Şehrivan o çalışmaları yerinden izledi ve son durumu en yetkili isimlerden dinledi. Şehrivan’a değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özdek, mevcut çalışmaların yanı sıra AVM’nin açılacağı tarih hakkında da bilgi verdi.

AVM BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞİYOR!

City Van AVM’nin mevcut durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, “City Van AVM isminin patendi aldık ve çatı gibi önemli alanlarda çalışmalarımıza başladık. Buraya başladığımız zaman her yeri en ince detayıma kadar inceledik ve belli yerlerde sorunların olduğunu fark ettik. Şuanda da çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Mevcut sorunlar ve ileride sorun yaracak problemlerle yakından ilgileniyoruz. Duran Yapı şirketine de bu işi ihale ettik. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor ve bizde yakinen takip ediyoruz. Öngörümüz tahminen 3 ay içerisinde AVM’yi faaliyete geçirmektir.” Dedi.

ÖZDEK: YENİ KİMLİKLE AVM’Yİ AÇMAYI HEDEFLİYORUZ

AVM’nin kurumsal markalarla dolacağını belirten Özdek, şunları söyledi: “AVM’nin Van’a katma değer katması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Aynı zamanda kentin istihdamına da katkı sağlayacaktır. Çünkü burası 2 bin insanın ekmek kapısı olacaktır. 156 dükkanı olan bir AVM’den söz ediyoruz. Bizde yönetim olarak bu kadar önemli bir yeri hayata kazandırmaya çalışıyoruz. Ülke genelinde insanların en çok tercih ettiği markaları buraya getireceğiz. Yeni bir kimlik, vizyon ve görselle burayı açmayı hedefliyoruz. Uzun yıllar atıl durumda kalan AVM’yi Allah’ın izniyle insanların yeni odağı haline getireceğiz. Vakit kaybetmemek adına dört bir koldan çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kısa bir zaman içerisinde kapılarımızı halkımıza açmayı planlıyoruz.”

AVM’NİN DIŞ CEPHESİ DEĞİŞİYOR!

AVM’nin dış cephesiyle ilgili de konuşan Başkan Özdek, onarım içinde şunları kaydetti: “AVM’nin tüm onarım masrafları için öngörülen para 2 milyon TL’dir. Ancak burası kapalı bir kutu olduğu için ileride daha farklı problemlerin çıkması durumda ekstra bir masraf daha olacaktır. Sorun teşkil eden bütün problemlerden AVM’mizi kurtaracağız. Fiziksel ve görsel olarak da burayı daha renkli bir hale getirmek için projelerimizi teker teker hayata geçiriyoruz. Dış cepheyi de bunlarla birlikte değiştirmeyi düşünüyoruz. Dış cephe sorunun bizde farkındayız. Bunu da yeni cam tasarım ve ışıklandırma sistemiyle değiştirerek daha görkemli bir hale getireceğiz. İçerde ve dışarda bütün sorun ve sıkıntıları çözerek, açılışa hazırlayacağız.”

AVM’DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI, SORULAR GİDERİLİYOR

AVM’de bulunan mevcut firmalar hakkında açıklamalarda bulunan Özdek, “İstanbul’dan gelecek kurumsal bir firmayla anlaştık. Antlaşma neticesinde buraya sadece kurumsal markaların gelecek. Burada markasız hiçbir dükkan kalmayacak. Biz buraya markasız esnaf kabul etmiyoruz. Giyim sektöründen, yiyecek sektörüne, eğlence sektöründen ayakkabı sektörüne daha birçok kurumsal sektör burada yer alacak. Buranın ilk yapıldığı dönemde kuyumcular için yer yapılmıştı. Ancak kuyumcular burayı tercih etmediler. Kentte kuyumcuların birçoğu kendi dükkanı olduğu için burayı gelmedi. Bizde burada ciddi tadilatlar yapacağız. Kuyumcular için ayrılan iki katı gıda marketleri ve teknoloji yeri olarak değerlendireceğiz.” Şeklinde konuştu.

“AVM, 7’DEN 70’E HERKESE HİZMET VERECEKTİR”

Kültürel anlamda AVM’ye yenilikler katacaklarını söyleyen Özdek, son olarak sözlerini şöyle tamamladı: “Amacımız daha faydalı ve düzgün bir konsept içerisinde burayı dizayn etmektir. Talepler geliyor ve çalışmalarımızın start vermesi neticesinde esnaflarda da buraya bir kayma olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda İranlılar tarafından ciddi anlamada rağbet görecek. Ketin en işlek caddesi üzerinde bulunan AVM, 7’den 70’e herkese hizmet verecektir. Yine burada konser ve sosyal etkinliklerin yapılması içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Van’ımıza ciddi anlamada bir güzellik sunacağımıza inanıyoruz. Yerli ve yabancı turistleri de buraya geçeceğiz.”

Editör: TE Bilisim