Van kahvaltısı dünyanın gündeminde. Pek çok çeşit kahvaltı çeşidini içinde bulunduran Van kahvaltısı CNN Travel tarafından en iyiler arsında yerini aldı.  Kahvaltısıyla birlikte manzarasının güzelliğini de ele alan CNN Travel “Harika bir göle ve tepelere sahip olan bir şehir. Van'da gün doğumuna saatler kala, günün öğle yemeği için hazırlıklar sürüyor.” şeklinde yazdı.

CNN Travel yazdığı yazıda, kardeşi ile birlikte Van’da bir kahvaltı mekânı işleten Kenan Coşkun’a da yer verdi. Haber sitesi, “Kenan Coşkun, burada gün içinde başka bir şey yok" dedi şeklinde ifade etti. Kenan Coşkun ise, "Yani simit yok, sandviç yok, çorba yok, köfte yok, kebap yok, öğle yemeği yok, akşam balık yok, canlı müzik yok, nargile yok, alkol yok. Sadece kahvaltı." şeklinde açıklama yaptı.

CNN Travel'in paylaştığı fotoğraflardan biri.

KAHVALTININ BAŞKENTİ

Uluslararası haber sitesi CNN Travel, Türkiye kahvaltılarıyla ünlü olurken, kahvaltının başkenti Van’dır şeklinde açıklama yaptı.

Haber sitesi kahvaltı hakkında, sabah kahvaltıları 30'a kadar farklı yemek içerebilir ve genellikle çevredeki Anadolu yaylalarında otlayan hayvanlardan elde edilen değerli süt ürünlerine büyük önem verilir, dedi.

CNN Travel açıklamalarına şöyle devam etti:

“Genellikle bu kahvaltılar tahin ve pekmez gibi daha geleneksel Türk yemekleri ile servis edilir. Vişneden cevize ve kayısıya kadar bir gökkuşağı reçeli; yanı sıra yerel bal kapları ve kokulu çiğ sebze tabakları... Türkiye'nin önde gelen yemek yazarlarından Aylin Öney Tan, ‘Yerel lezzetlerden oluşan bir sürü farklı küçük tabaklara sahip olmalısınız’ diyor. Van'ın kahvaltıları bundan ibaret. Masada başka hiçbir şeye yer kalmayacak."

Odatv.com

Editör: TE Bilisim