ŞEHRİVAN HABER – ERDAL ERBAŞ/HAKAN İZGİ- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuklar için düzenlenen etkinliklere önemli bir farkındalık örneği de Van Gölü Aktivistleri’nden geldi. Daha önce birçok farkındalık çalışmasına imza atmış olan Van Gölü Aktivistleri köy okullarında okuyan çocukları da 23 Nisan sevincine dâhil etmek adına 13’ü bisikletli 7’si araçlı olmak üzere 20 kişilik bir ekiple Erciş’in Koçköprü İlkokulu’na ziyarette bulundular. Daha önceden yürüttükleri kampanyalar ile topladıkları kırtasiye malzemelerini de öğrencilere hediye eden aktivitsler çocuklarla eğlenceli vakitler geçirmeyi de ihmal etmediler.

“ÖĞRENCİLER GAYET MEMNUN”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Gölü Aktivistleri Başkan Yardımcısı Ali Emrah Dağer 23 Nisan’ın tüm çocukların bayramı olduğunu ve bu etkinliklere köy okullarında okuyan çocukları da dâhil etmek gerektiğini vurgulayarak yaptıkları çalışmadan duydukları memnuniyetleri dile getirdi. Aldıkları hediyelere ve kendileri için bisikletlerle okullarına gelen Van Gölü Aktivistleri’ne teşekkür eden Koçköprü İlkokulu öğrencilerinin mutluluğu ise gözlerden kaçmadı.

“ÇOK GÜZEL VAKİTLER GEÇİRDİK”

Bu tarz çalışmaları bugüne dek sürdürdükleri gibi bundan sonra da sürdüreceklerini belirten Dağer sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Erciş İlçesinde Koçköprü İlkokuluna 23 Nisan’da 13 bisikletli 7 kişi araçlı olmak üzere 20 kişilik ekibimizle yola çıktık. Yolun sonunda bizi minik yüreklerin beklediğini ve büyük bir neşe kaynağı olacağımızın farkındaydık. Onlara giderken daha önceden topladığımız kırtasiye yardımlarıyla da çeşitli hediyeler ve sürprizler hazırladık. Köylerinde ki okullarında 23 Nisan’a dair yapacakları kutlamaların kısıtlılığını da göz önünde bulundurarak yapacağımız işin gerekliliğini görmüş olduk. Vardığımızda da çocuklarla oyunlar oynayarak sohbet ederek çok güzel vakit geçirdik. Her 23 Nisan’ın bu şekilde geçmesini temenni ediyor, tüm çocuklarımıza ulaşabilmeyi hedefliyoruz.

Editör: TE Bilisim