13 kütüphane ve gençlik merkezlerinin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her ay 120 bin öğrencimize hizmet sunan kütüphanelerimizden öğrencilerimiz istifade etmektedir. Fatih belediyemizin hizmetleri bununla sınırlı değil. Geniş bir çerçevede hizmet veriliyor. 9 ayrı spor merkezinde gençlerimizin kendini geliştirebilme imkanı sunulmuştur" dedi.

"ÇIKABİLECEK SORUNLAR ENDİŞELERİN ÇOK ÜZERİNDE"

Sosyal medya konusunda gençleri uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hukuki altyapıdan yoksun, sosyal medya ve ticaret platformlarının yol açacağı sorunlar endişelerin çok üzerindedir. En kısa sürede gereken düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Dijitalleşme ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın kitabın yerini tutamaz. Kağıda basılı kitabı çantanızdan asla eksik etmeyin. Düzenli olarak her gün spora vakit ayırın. Demli bir çay ve kahve eşliğinde yapılan sosyalleşmeyi ihmal etmeyin" ifadelerini kullandı.

"TEKNOLOJİK İMKANLAR BAKIMINDAN ÇOK ŞANSLISINIZ"

Özellikle gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:"Sevgili gençler, biliyorsunuz Türkiye'nin en büyük kütüphanesini Ankara'da hizmete aldık. Kütüphanenin önünden geçtiğimiz günlerde kapının adeta arı kovanı gibi işlemesinden mutluluk duyuyorum. Her yerde kütüphanelerin yaygınlaşması memnuniyet vericidir. Milli Eğitim Bakanlığımız da 'Kütüphanesiz okul kalmayacak' projesi ile okullarımızda önemli adımlar atıyor. Bizim gençliğimiz, nereyi bulursak orada ders çalışarak, okul hayatımıza devam eden bir nesildir. Bir de bizim gençlik yıllarımızda ideolojik çatışmaların yol açtığı bir huzursuzluk ortamı vardı. Sizler maddi altyapı ve teknolojik imkanlar bakımından çok şanslısınız" ifadelerinde bulundu.

ERDOĞAN'DAN RAMAZAN MESAJI

Konuşmasında Ramazan ayına da değinen Erdoğan, "Bu gece ilk sahuruna kalkacağımız, yarın ilk orucunu tutacağımız başı rahmet, ortası mafiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Bölgemiz başta olmak üzere tüm dünyanın her alanda huzura, barışa, adalete, merhamete ihtiyacı olduğu dönemde eriştiğimiz Ramazan'ın bereketinin tüm insanlığın üzerinde olmasını diliyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim