ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ORHAN SAĞLAM

Van’da son yıllarda ses getiren birçok projeye imza atan DAKA, kentin sanayisine ve istihdamına katkı sağlamak amacıyla Saray, Başkale ve Bahçesaray ilçesinde sanayi sitesi kuruyor. İlin sanayisinin gelişimini sağlamak amacıyla 2021 Yılı Sanayi Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan 3 projenin çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında Saray İlçesi Küçük Sanayi Sitesi Yapımı Projesi ile her biri 120 metrekare olan toplamda 20 işlik, Bahçesaray Belediyesi Küçük Sanayi İşletme Tesisi Projesi’nde altyapı ve üstyapı çalışmalarını içeren her biri 72 metrekare olan 14 adet dükkân, Başkale’de ise her biri 85 metrekare olan toplamda 16 işlikten oluşan bir küçük sanayi sitesi kurulacak. Projeler hakkında Şehrivan’a konuşan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, projelerin amacının ilçelerdeki işletmelerin daha ulaşılır kılmak olduğunu, istihdama ve ilçelerin ekonomisine katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.

SARAY İLÇESİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPIMI PROJESİ

‘Van ili Saray İlçesi Küçük Sanayi Sitesi Yapımı Projesi’ devam ediyor. Projede Saray ilçesine altyapıları ile beraber her biri 120 metrekare olan toplamda 20 işlik inşa edilecek. Yapılan altyapı ve üstyapıları içeren bu proje kapsamında ilçeye kazandırılacak olan KSS ile dağınık halde bulunan küçük sanayi işletmeleri modern, çevreci bir alanda toplanacak, halkın hizmetine sunulacak. Ayrıca sınır kapısı geçiş güzergahında bulunan ilçenin bu avantajından daha fazla faydalanması için bir fırsat oluşturulacak.

BAHÇESARAY BELEDİYESİ KÜÇÜK SANAYİ İŞLETME TESİSİ PROJESİ

Bahçesaray Belediyesi Küçük Sanayi İşletme Tesisi Projesi’nde altyapı ve üstyapı çalışmalarını içeren her biri 72 metrekare olan 14 adet dükkan inşa edilecek. Proje ile ilçenin sosyo-ekonomik yapısına katkı sağlanması hedefleniyor. Yapılan KSS ile ilçe içerisinde dağınık ve elverişli olmayan ortamlarda çalışmalarını sürdüren 14 esnafın düzenli bir iş ortamına sahip olması sağlanacak.

BAŞKALE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNE KAVUŞUYOR PROJESİ

Başkale Küçük Sanayi Sitesine Kavuşuyor Projesi devam ediyor. Proje kapsamında her biri 85 metrekare olan toplamda 16 işlikten oluşan bir küçük sanayi sitesi kurulacak. Projede, işliklerin altyapı ve üstyapıları tamamlanarak ilçe esnafının hizmetine sunulacak.

DAKA, KENTE KATKI SAĞLAMAYI SÜRDÜRÜYOR!

Projeler hakkında Şehrivan’a konuşan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, projelerin amacının ilçelerdeki işletmelerin daha ulaşılır kılmak olduğunu, istihdama ve ilçelerin ekonomisine katkı sağlamak olduğunu dile getirdi. Projelerin amacına değinen Güray, sözlerine şöyle başladı: “Projelerin temel amacı bölgenin sanayi altyapısını geliştirmek ve hâlihazırda ilçelerimizde mevcut olmayan sanayi sitelerini kurarak istihdama destek sağlamak. Çünkü sanayi siteleri hem vatandaşın hem de bu alanda faaliyet gösteren işletmelerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak. Başkale, Bahçesaray ve Saray’da 3 tane sanayi sitesi kurulacak. Bunlar vatandaşa hizmet verecek. Sanayi sitelerinde ağırlıklı olarak otomotiv sektörü olacak. Projelerde yaklaşık olarak 300-400 kişi istihdam edilecek. Burada temel gayemiz hizmet veren işletmelerin düzgün birer iş yerine kavuşturmak. İlçe merkezlerinde dağınık olarak faaliyet gösteriyorlar. Bu işyerleri düzgün ve düzenli sanayi sitelerine kavuşacak. Vatandaş aradığını tek noktada bulacak. Bu alanda faaliyet gösteren işletmeler daha sağlıklı şartlarda iyi iş yerlerinde hizmet verecekler.”

3 İLÇENİN SANAYİSİNE VE İSTİHDAMINA KATKI SAĞLANACAK…

Saray’da inşa edilen sanayi sitesi ile ilgili konuşan Güray, projenin bitmek üzere olduğunu belirterek, “Saray Küçük Sanayi Sitesi Yapımı Projesi hâlâ devam ediyor. Projede Saray’ın altyapıları ile beraber her biri 120 metrekare olan toplamda 20 işlik inşa edilecek. Yapılan altyapı ve üstyapıları içeren bu proje kapsamında ilçeye kazandırılacak olan KSS ile dağınık halde bulunan küçük sanayi işletmeleri modern, çevreci bir alanda toplanacak, halkın hizmetine sunulacak. Saray’daki projenin özel bir yeri var. Biz küçük sanayi sitesini orada özellikle transit yol üzerine inşa ettik. Saray’daki projenin diğerlerinden farkı hem ilçe halkına katkı sağlayacak hem de bu transit geçişlerden faydalanan gerek İranlı gerekse transit araçlarına hizmet verecek. Saraydaki projenin ilçe ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Saray’daki proje bitti. Çok az bir süre sonra işletmelerin tahsisleri yapılıp faaliyete geçecek” ifadelerini kullandı.

GÜRAY: SANAYİ SİTELERİ HEM VATANDAŞIN HEM DE BU ALANDA FAALİYET GÖSTEREN İŞLETMELERİN TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK

Güray, Bahçesaray Belediyesi Küçük Sanayi İşletme Tesisi Projesi’ni anlatarak şunları kaydetti: “Bildiğiniz üzere Bahçesaray Van’ımızın en küçük ilçesi. Biz bu projeyle en küçük ilçemizin esnafına katkı sağlamak istedik. Bahçesaray Belediyesi Küçük Sanayi İşletme Tesisi Projesi’nde altyapı ve üstyapı çalışmalarını içeren her biri 72 metrekare olan 14 adet dükkan inşa edilecek. Proje ile ilçenin sosyo-ekonomik yapısına katkı sağlanması hedefleniyor. Yapılan KSS ile ilçe içerisinde dağınık ve elverişli olmayan ortamlarda çalışmalarını sürdüren 14 esnafın düzenli bir iş ortamına sahip olması sağlanacak. Bahçesaray’daki proje de hız kesmeden devam ediyor. Sene sonunda bitirmeyi planlıyoruz.”

DAKA, VAN’IN GELİŞMEYEN İLÇELERİNİ ÖNEMLİ PROJELERLE TAÇLANDIRIYOR!

Başkale’deki projenin detaylarını da anlatan Güray, “Başkale Küçük Sanayi Sitesine Kavuşuyor Projesi de devam ediyor. Proje kapsamında her biri 85 metrekare olan toplamda 16 işlikten oluşan bir küçük sanayi sitesi kurulacak. Projede, işliklerin altyapı ve üstyapıları tamamlanarak ilçe esnafının hizmetine sunulacak. Bu projemiz de 2023 yılında bitecek” dedi.

GÜRAY: DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Güray, hayata geçirdikleri projelerin aslında daha önce hayata geçirilmesi gerektiğini, verdikleri desteklerle bu süreçlerin hızlanmasına katkı sunduklarını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu projeler aslında uzun süre önce yapılması gereken işler. Biz bu süreçleri verdiğimiz desteklerle hızlandırıyoruz. Aslında bu sanayi sitelerinin çok çok önceden kurulup bitirilmesi gerekti. Belli sebeplerden yapılmamış. Biz bu süreçlerin hızlanması için destekler vermeye devam ediyoruz. Bu desteklere de devam edeceğiz. Önemli birer eksiği giderdiğimizi düşünüyoruz.”

Editör: TE Bilisim