İstanbul'da Vatan Caddesi'nde ve Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde vatandaşlar, tankların üzerine çıkarak askeri kalkışmaya karşı çıktı. Bu tepki üzerine tankların geri çekildiği gözlendi. Atatürk Havalimanı'nda da büyük bir kalabalığın tankların üzerine yürüdüğü bilgisi geliyor.

 

VAN'DA VATANDAŞLAR BEŞYOL MEYDANINDA TOPLANDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ülke yönetimine el koymasından sonra yaptığı açıklama sonrası Vanlılar da sokaklara çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ülke yönetimine el koymasından sonra yaptığı açıklama sonrası Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi Van'da da vatandaşlar sokaklara çıktı. AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda kentteki tüm partililere bir mesaj göndererek parti binalarına gelmelerini söyledi. Erdoğan ve Soğanda'nın çağrısı sonrası Van'daki AK Partililer Beşyol Meydanı'nda toplandı.

 

3-703.jpg

 

3-706.jpg

 

VATANDAŞ DARBEYİ PROTESTO ETTİ

Kent merkezine akın eden vatandaşlar kornalar çalarak darbeye karşı çıktıklarını gösterdi. Gösterilen tepkilerin ardından toplanan kalabalık askeriyeye yürüyüşe geçti. Vatandaşın askeriyeye varmak üzereyken emniyet güçleri vatandaşı engelledi. Vatandaşlar burada da protestolarına devam etti.

 

4-533.jpg

 

5-492.jpg

 

CAMİLERDEN SALA OKUTULDU

Akşam saatleri 22.00'da başlayan darbe girişimi Türkiye gündemine oturdu. Bu girişim saat gece yarısından sonra son bulduğu yönülde yapılan açıklamalar ile duyuruldu. Yapılan bu duyuruların ardından camilerde salalar çekildi, vatandaş meydanlara davet edildi.

 

3-707.jpg

 

4-534.jpg

Editör: TE Bilisim