Van Rojava Yardım Koordinasyonu’nun bir ay önce başlattığı yardım kampanyası devam ediyor. Kampanya çerçevesinde Karşıyaka Mahalle Meclisi tarafından toplanan 1 TIR yardım malzemesi Rojava’ya gönderildi. Koordinasyon merkezi önünde yapılan basın açıklamasına Belediye Meclis Üyesi ve Rojava Yardım Koordinasyonu Sözcüsü Cevdet Altındağ, DBP Van İl Yöneticisi Uğur Özlü, Karşıyaka Mahalle Meclisi Eş Başkanı Mehmet Koç ile mahalle halkı katıldı.

2’NCİ TIR YOLA ÇIKTI

Karşıyaka Mahalle Meclisi Eş Başkanı Mehmet Koç yaptığı açıklamada, Şengal, Maxmur ve Rojava’da yaşanan katliamları kınayarak, “Bu katliamlar nedeniyle Kürt halkı seferberlik ilan etti. Biz de bu doğrultuda Rojava halkıyla dayanışmak ve onların direnişini desteklemek amacıyla yardım kampanyasına katıldık. Topladığımız 2. TIR yardım malzemesini şimdi gönderiyoruz. Orada destansı bir mücadele yürüten tüm yoldaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

‘DUYARLILIK BEKLİYORUZ’

Van Rojava Yardım Koordinasyonu Üyesi ve DBP Van İl Yöneticisi Uğur Özlü ise “Daha önce duyarlılık çağrısında bulunduğumuz VATSO ve VATBO gerekli duyarlılığı göstermiş ve kampanyamıza destek olmuştur. Kendilerine buradan teşekkür ediyoruz. Ancak Faruk Alpaslan’ın başkanlığını yaptığı VESOB henüz çağrımıza yanıt vermemiştir. Bunun yanında Van Şoförler Odası, VANGİAD, VASİAD gibi kuruluşlara da buradan duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. VASİAD’ın Başkanı Ali Çiçeksay konu Filistin olduğunda gereken ne varsa yapıyor ama Şengal ve Rojava için henüz bir girişimde bulunmadı. Filistin için gösterdiği duyarlılığı Şengal ve Rojava için de bekliyoruz. Biz dün nasıl Filistin için sokağa çıkarak orada yaşanan katliamlara karşı çıktıysak Şengal ve Rojava için de aynı duyarlılığı gösteriyoruz. Biz zulüm gören kim olursa olsun rengine, ırkına, diline, dinine bakmadan onun yanındayız. Şengal ve Rojava için de tüm kesimlere çağrımız aynı tutum içinde olmalarıdır” Dedi. Açıklamanın ardından 1 TIR yardım malzemesi Rojava’ya doğru yola çıktı.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim