TBMM Genel Kurulunda kabul edilen “torba kanun” tasarısı üzerinde verilen önerge ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını düzenleyen kanunda önemli bir değişiklikler yapıldı. Düzenleme sonrası vergi yapılandırılmasının 2. Taksitleri de 31 Mayıs tarihine ertelendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Van Defterdarı Murtaza Kamar vatandaşlara çağrıda bulunarak, mağduriyet yaşanmaması için taksitleri ödemelerini istedi.

 

Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili düzenleme yapılırken, ilk taksitlerini geçtiğimiz Kasım ayında yapan vatandaşlar 2. Taksitlerini de 31 Mayıs tarihinde ödemesi gerekiyor. taksit sürelerinin uzatıldığı bu günlerde Van Defterdarı Murtaza Kamar açıklama yaparak, vatandaşların ikinci taksitlerini 31 Mayıs’a kadar ödemesini istedi. Vatandaşların zor durumda kalmaması için çağrıda bulunan Kamar, “İlk taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerimiz ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini Mayıs ayında ödemediklerini taktirde kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerdi.” Dedi.

 

KAMAR: SON ŞANS KAÇIRILMAMALI

Mükelleflere çağrıda bulunan Defterdar Kamar, “Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir. Vatandaşlarımıza kapımız daima açık. Her türlü destekte bulunuyoruz. Taksitlerin son günü olarak 31 Mayıs tarihi belirlendi. Birçok vatandaşımızın dalgınlığına gelebilir. Bizim görevimiz vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır. Biz de bu nedenle bu tarihi vatandaşlarımıza hatırlatıyoruz. Vatandaşlarımızın kalan 20 günlük süre içerisinde ödemelerini yapmalarını bekliyoruz.” Dedi.

 

SON 20 GÜN

Vatandaşların mağdur olmaması için çağrısını yenileyen Kamar, “Geçen yıl vergi ve SGK borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun çıkarıldı. Bu yasanın başvuruları 25 Kasım 2016 yılında sona erdi. İlk taksitler için 30 Kasım tarihi belirlendi. Yasadan yararlanmak için de ilk 2 taksitin yatırılması gerekiyor. İlk 2 taksiti yatırmadığınız taktirde yasadaki hakkınızı kaybediyorsunuz. Geçtiğimiz yıl bazı olaylar oldu ve vatandaşlarımız bu taksitlerini ödeyemedi. Devletimiz de yeni bir tasarıyla yasanın süresini uzattı. Başvuru süresi değil taksit süreleri uzatıldı. Taksitlerini yatıramayan vatandaşlara bir şans verdi ve taksitlerin 31 Mayıs 2017’de ödenmesini istedi. Dolayısıyla 20 gün kaldı bu sürenin tamamlanmasına. Bizlerde bununla ilgili çalışma başlattık. Listelerimizi aldık tek tek vatandaşları arayarak bu süreyi hatırlatıyoruz. Vatandaşlarımız dalgın ve unutkan olabilir. Bizlerde vatandaşların mağdur olmaması için hatırlatmada bulunuyoruz.” Dedi.    

 

ELE ELE VEREREK VAN İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Yaklaşık 40 gün önce Van’a atanan ve göreve başlayan Kamar, “Düzce’den yaklaşık 40 gün önce Van’a gelerek göreve başlayan Defterdar Murtaza Kamar, Van’a ve Vanlıya hizmet etmek için gönüllü geldiğini söyledi. Van’da hizmete ihtiyaç olduğunu ifade eden Kamar, “Van’a gönüllü olarak geldim. Aslen Mardinliyim. Van’a hizmet etmek için elimden geleni yapacağım. Burası bizim memleketimiz. Hiçbir ayrım yapmadan vatandaşlarımızla birlikte hizmet edeceğiz. Kapımız herkese açık. Vatandaşların her türlü sorunlarını dinlemeye hazırım. El ele vererek Van’da güzel işler yapacağımıza inanıyorum.” Şeklinde konuştu. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim