10 işçinin yaşamını yitirdiği Mecidiyeköy'deki Torun Center şantiyesi önünde toplanan bir grup işçi kanlı baretleri ile eylem yaptı. Torunlar İnşaat'ın sahibi Aziz Torun'un "Eylem yapanlar bizim işçiler değil, başka yerlerden gelip eylem yapıyorlar" sözlerine tepki gösteren işçiler, işyeri kartlarını kameralara gösterdi. 
İşçiler adına konuşan Maruf Eren, "Dün akşamdan beri şirketin yoğun baskısı var. 150 işçi kaldı içeride. Çoğu da korkudan eyleme katılmadı. Eyleme katılacağız diye çıkışlarımız verildi. İşten çıkarıldık. Biz işçiyiz, her yerde iş buluruz. Ekmeğimizi taştan çıkaran insanlarız" diye konuştu. 

SENDİKACILAR DESTEK VERDİ 
İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Adnan Akyol da eylem yapan işçilere destek verdi. Akyol, inşaatta çalışan işçilerin dışarı çıkmasının engellendiğini de öne sürdü. 

DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA 
10 işçinin hayatını kaybettiği rezidans inşaatının önüne gelen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da şirket sahibinin açıklamalarına tepki gösterdi. Demirtaş, "Elli bin defa sizin şirketiniz batsın. Tek bir işçi arkadaşımın tırnağına sizin şirketleriniz kurban olsun" dedi. 

‘DEVLET PATRONU KORUMAK İÇİN BURADA’ 
Şimdiye kadar inşaatın 11 işçiye mezar olduğunu söyleyen Demirtaş, "Toplu mezarların mezar taşı gibi şimdi burada dikiliyor. Beyefendi şirketinin isminin kirletilmemesi derdinde. Bir defa da çıkın onurluca özür dileyin işçilerden. Çıkın onurluca, 'şu kuleler yıkılsaydı da tek bir işçi kardeşim ölmeseydi' diyecek kadar insan olun önce" diye konuştu. Bölgede polisin önlem almasını da eleştiren Demirtaş, "Sizin güvenliğiniz için tedbir almayan devlet 2 gündür burada gazla, copla, TOMA'yla patronu koruyor" dedi. 

‘AKP'NİN SPONSORU’ 
Hükümet denetlemeye geldiğinde eksik bulsa bile bir şekilde şirketin bunu hallediğini öne süren Demirtaş, "Beyefendi zaten AKP'nin sponsoru. Gelen müfettişten mi korkacak? Bir telefona bakar. Bakanı arar, müfettiş raporunu yırtıp çöpe atarlar" diye konuştu. 

HDP MYK üyesi Hüda Kaya'nın eşlik ettiği Selahattin Demirtaş, açıklamasının ardından işçilerin alkışları arasında rezidansın önünden ayrıldı. 



RADİKAL

Editör: TE Bilisim