Van, Bitlis ve Hakkari'de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

 

Van'da Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı. Tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı. Darbe girişiminde şehit olanlar için duaların edildiği meydanda, Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Alanda toplanan kalabalığa konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, vatandaşların her geçen gün demokrasi nöbetine daha fazla ilgi gösterdiğini belirterek, alanları dolduranların duruşunun önemli olduğunu söyledi.

 

Darbe girişiminde yüzlerce vatandaşın yaşamını yitirdiğine işaret eden Özgökçe, şöyle konuştu: "Bu kadar insanımızın hayatını kaybetmesine rağmen Amerika hala bu ihanet çetesinin başındakini vermiyor.  Ama Allah'ın izniyle onu alacağız. Çünkü Amerika bu gücün karşından duramaz. Türkiye üzerine ne kadar Haçlı Ordusu gelirse gelsin, bu alanları dolduran halkımız hepsini geri tepecektir. 7 Ağustos'ta yapılacak büyük mitingde Cumhurbaşkanı'mız önemli mesajlar verecek. İnsanların üzerinden tankla geçenleri kesinle idam etmek gerekir. Çünkü mazlum halkın hakkını korumazsak, devlet olamayız. Bu meydanlar dolu olduğu müddetçe bir daha kimse darbe girişimine kalkışmayacaktır."

 

BİTLİS

Bitlis'in Ahlat ilçesinde de vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor. Kültür merkezi önünde toplanan vatandaşlar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın da eşlik ettiği yürüyüşle Selçuklu Meydanı'na geldi.

 

Burada kalabalığa seslenen AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, 18 gün boyunca meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür ederek, "Allah'a hamd olsun ki Ahlat'ın bu vatansever evlatlarının ülkelerine, bayraklarına nasıl sahip çıktığını gördük. Vatan sevgisinden başka hiçbir güç insanları sokakta tutamaz. Bayrak sevgisinden başka hiçbir güç insanları 18 gün sokakta tutamaz. Onun için Türk milletinin vatan, millet ve bayrak sevgisi ortadadır. Bu hainler, bu milleti gördükten sonra bir daha böyle bir girişime girmeyeceklerdir." dedi.

 

HAKKARİ

Hakkari'de de vatandaşlar, FETÖ darbe girişiminin ardından başlattığı "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor. Valilik önünde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar, sabah saatlerine kadar alandaki bekleyişlerini sürdürüyor. 

Editör: TE Bilisim