ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM- ŞABAN BEYAZSAÇ

DESTEK GECESİNDE VANSPOR’A DESTEK ÇIKMADI!

Son yıllarda kentin en büyük gündemlerinden biri olan Vanspor, konuşulmaya ve tartışılmaya devam ediyor. TFF 2'nci Lig mücadele eden kentin tek profesyonel Vanspor, maddi sıkıntılarını çözmek için mücadele ederken bir taraftan da yıllardır hayali kurulan 1. Lig için çaba harcıyor. Lige istediği gibi başlayamayan takım için maddi ve manevi destek toplama çabalarını sürdürürken sezon başında göreve gelen Feyat Kıyak başkanlığın kulübe maddi kaynak sağlamak amacıyla birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi düzenlendi. Dört il için planlanan ve ilki Van’da gerçekleştirilen dayanışma gecesi beklenilen ilgi görmedi. Van ziyareti kapsamında Van’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun destek sözü verip ayrıldığı gecede bu ziyaret sonrası salon adeta boşaldı. Yüzlerce kişilik salonda masalar boş kalırken kulübün yalnızlığı bir kez daha ortaya çıktı. Gecede konuşan yöneticiler de iş dünyasını temsilen konuşan iş adamı Zahir Kandaşoğlu da duruma sitem ederken geceye olan ilgisizlik sosyal medyada da dün gün boyunca tartışıldı.

TFF 2. Lig kırmızı grupta mücadele eden Vanspor FK’ye maddi kaynak sağlamak için birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi düzenlendi. Yıllardır maddi ve manevi sorunlarla karşı karşıya kalan Vanspor, destek gecesinde de umduğunu bulamadı. Kentin tek profesyonel takımı için kentteki birkaç iş insanı dışında destek sunulmazken, katılımın az olması da dikkatlerden kaçmadı.

SÜRPRİZ KONUK SÜLEYMAN SOYLU OLDU

Düzenlenen dayanışma gecesine Van ziyaretleri kapsamında kentte bulunan İçişleri bakanı Süleyman Soylu ve heyeti de katıldı. Soylu toplantıya gelip yapılan kısa bir değerlendirmenin ardından Van’dan ayrıldı. Öte yandan Soylu ile birlikte AK Parti Van Milletvekili Osman Gülaçar, Abdullahat Arvas ve İrfan Kartal, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van Valisi Ozan Balcı, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, KOSGEB Van İl Müdürü Bilal Emre Yörük, KOSGEB Van Bölge Müdür Vekili A. Hadi Arvas, İYİ Parti İl Başkanı Selim Özgökçe, SP İl Başkanı Özay İlhan, İş İnsanı Zahir Kandaşoğlu, Vanspor yönetim kurulu üyeleri, çok az sayıda iş insanı ve davetli katıldı.

BAKAN SOYLU, VANSPOR DESTEK GECESİNDE KONUŞTU

Van’da biz dizi programa katılmak üzere kentte gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vanspor destek gecesine de katıldı. Destek gecesinde konuşan Bakan Soylu, “İstanbul’da yapılan Doğu Anadolu buluşmalarında Feyat Kıyat bey bizlere Vanspor’a talip olduklarını söyleyerek destek istedi. Bizler Doğu Anadolu’da Üniversitelerin, hastanelerin, havalimanlarının, turizm, sanayinin nasıl gelişmesini arzu ediyorsak sporunda gelişmesi için Doğu’da 3 büyük şehir olan Diyarbakır, Mardin ve Van’da temsil alanında çok iyi olması hususunda arzu isteğimiz var. Onun için hem ortamın oluşması gerekir hem bu vilayetlerdeki iş insanları ve siyasetçilerin kamu yöneticilerinin hep birlikte el atması gerekir. Şart sadece seyircilerin gelmesi ve müsabakaların yapılması değil çünkü doğu Anadolu’da spor açısından ciddi bir ön alma ciddi bir alt yapı var.” Dedi.

SOYLU: VANSPOR’UN EMRİNE AMADEYİZ

Bakan Soylu, cümlelerini şöyle tamamladı: “Spor anlamında takımların güçlenmesi alt yapılarla birlikte güçlendirir. Hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği iradeyle Türkiye’nin birçok noktasında çok güçlü yatırımlar yaptık. Doğu Anadolu bölgesine ayrıca pozitif ayrımcılık yaptık. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Yönetimden beklediğimiz; hassasiyetlerimize sahip çıksınlar, çocuklarımıza sahip çıksınlar. Biz de elimizden geleni seve seve yaparız. İşinizi doğru bir şekilde yaptığınız sürece yani gençlere ve altyapılara yönelik işi iyi noktada takim ederseniz biz de Vanspor’un emrine amadeyiz. Başarı sizden destek bizden.”

VANSPOR’A SAHİP ÇIKAN 5-6 İŞ İNSANINDAN BAŞKA KİMSE YOK!

Programda konuşan Vanspor’un İkinci Başkanı Veysel Ürüm, “Söylenecek çok şeyimiz var. Vanspor’a ve şehrimize katkı için çaba gösterirken, birkaç iş insanı ve Vanspor sevdaları dışında kimse üstüne düşeni yapmıyor. Salonun bomboş halini görüyorsunuz. Biz yaklaşık 10 gündür ısrarla takıma destek amaçlı çağrıda bulunuyoruz. Türkiye’nin 20 büyükşehirden biri olan Van’ı her anlamda başarıya götürmek amaçlı çaba gösterirken, geldiğimiz durum ise içler acısı. Yönetim olarak bizden bir şey bekleniyorsa herkes elini taşın altına koyması lazım. Burada Vanspor’a sahip çıkan 5-6 tane iş insanın dışında başka kimse yok. 1 milyonluk bir şehrin büyük kısmının bu takıma sahip çıkması gerekiyor.” Dedi.

REKTÖR ŞEVLİ: DİLEĞİMİZ VANSPOR’UN BU YIL 1. LİGE ÇIKMASIDIR

Vanspor için elinden geleni yapacaklarını aktaran Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “Yönetim Vanspor’u yalnız bırakmadı. Bu zorlu görevi büyük bir sorumlulukla üstlendiler. Hem yönetime hem de aramızda bulunan iş insanlarımıza Vanspor’a yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. 1 milyonluk bir nüfusa sahip bir şehrin takımı da daha üst liglerde olması gerekiyor. Yaklaşık 3 yıldır gerek pandemi de olumsuzluklar gerek şansızlıklar nedeniyle Vanspor 1. Lige çıkamadı. Dileğimiz Vanspor’un bu yıl 1. Lige çıkmasıdır. Bu yönetiminde bunu başaracağına inanıyoruz. Seyirci ve taraftarda bu desteği sunuyor.

“TARAFTAR DESTEĞİ SUNACAĞIZ”

“Van YYÜ olarak geçen sene Vanspor’la bir protokol imzalamıştık. Bu protokol çerçevesinde gerek beden eğitimindeki tüm akademik kadromuzu gerek üniversitemizin kendi imkanlarını gerekse Dursun Odabaşı Tıp Merkezimizdeki spor hekimliği anabilim dalını ve futbolcuların performans testlerini bedelsiz destek olarak karşılıyoruz. Aynı şekilde üniversitemizde bir Vanspor taraftar kulübün kurulmasını öğrencilerden istemiştim. Öğrencilerimizi gerekirse üniversitemizin servisleriyle maçlara götüreceğiz. Bu yıl bu protokol çerçevesinde üniversitemizdeki öğrencilerimizi maçlara dahil edeceğiz. Biz özel bütçeyle kurulmuş bir kurumumuz, dolayısıyla elimizden bu geliyor.” Diye ekledi.

KANDAŞOĞLU: HEMŞERİLERİMİZ BU DESTEK GECESİNDE NEREDELER

Vanspor’a desteklerini esirgemeyen İş İnsanı Zahir Kandaşoğlu ise şunları söyledi: “Bu salonu böyle boş görünce duygulandım. Destek gecesinde bir hayal kırıklığıyla karşı karşıyayım. Van’ın insanları Van’ın tarihiyle, kimliğiyle, doğasıyla ve başka güzellikleriyle övünüyor. Her yerde bu güzellikleri göklere çıkarıyoruz. Van’da olan değerleri her yerde sayıyoruz ve var oldukları içinde gurur duyuyoruz. Peki, Van ile bu kadar övünen hemşerilerimiz bu destek gecesinde neredeler? Vanspor’da bu şehrin bir değeri bununla da övünmelisiniz. Van’da 2-3 bin önde gelen iş insanları var.”

“BU TABLO BİZE YAKIŞMIYOR”

“Memleketin etiketini taşıyan ve memleketin olmazsa olmazı olan Vanspor’un yanında olmamak bizi gerçekten derinden üzdü. Bu kent üzerinde farklı planlar yapılmasın, bu kentin geleceği ve parlaması için birlik olsunlar. Bu tablo bize yakışmıyor. Biz bir ilçe değiliz, biz bir köy değiliz, biz kocaman büyükşehiriz. Büyükşehir unvanını alan bir kent bu durumları nasıl yaşar? Bu kentin insanı bu kentin değerlerine sahip çıkmak zorundadır. Destek gecesinde maddi değil manevi olarak bütün halkımızı burada bekliyorduk. Manevi destek bile yönetime moral verir ve moral alan yönetim zaten başaracak. Van halkının bu salonda olması büyük bir sermayedir.”

Editör: TE Bilisim