İki gün süren temaslar çerçevesinde DEVA Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcıları, İl Başkanı Erdinç Peker, Van il ve ilçe teşkilatları il binasında bir araya geldi. Yapılan teşkilat toplantısının akabinde DEVA Partisi’nin sembolü haline gelen ‘Mavi Yelekler’ giyilerek Milli Egemenlik ve Sıhke caddelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirildi.

Yapılan esnaf ziyaretinin ardından Van-Hakkari Tabipler Odası’nı ziyaret eden DEVA Partisi heyeti, Oda Başkanı Op. Dr. Ahmet Koç ve yönetim kurulu üyeleri ile sağlık alanında yaşanan sorunlar hakkında istişarelerde bulundu. Heyet daha sonra geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede yeniden başkan seçilen S.S Van Hızır Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak ilimiz esnaf ve sanatkarlarının sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Programa Özalp ilçesinde devam eden DEVA Partisi heyeti, ilçede Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M. Emin Nasır, İlçe Emniyet Müdürü Bayram Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas’ı ziyaret etti. Ardından Çarşı Merkezi ve İstasyon Caddesi’nde esnafla bir araya gelen heyet, esnafın sorunlarını dinleyerek DEVA Partisi’nin çözüm önerilerini aktardı.

‘’Özalp halkına teşekkür ederiz’’

DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, Van ve Özalp’te yapmış oldukları iki günlük programı değerlendirip şunları aktardı; ‘’DEVA Partisi Van İl Teşkilatı olarak göreve geldiğimiz günden beri sürekli sahada gencimizle yaşlımızla kadınımızla erkeğimizle mavi yeleklerimizi giyip toplumun tüm kesimiyle hiçbir görüş, düşünce ayırt etmeksizin vatandaş ve esnafla ile buluşmaya, sohbet etmeye, onların talep ve beklentilerini yerinde öğrenmeye devam ediyoruz. Bugün de Ankara’dan parti teşkilatımızdan misafirlerimiz ile beraber Özalp ilçemizde esnafımız ile beraberiz. Genel sekreterimiz Medeni Yılmaz ve GMYK üyelerimiz aynı zamanda parti kurucularımızdan Bekir Sıtkı Aslan ile beraber halkımız ile iç içe olmak için kent merkezinde sokak sokak gezerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir yandan teşkilatlarımız broşürlerini dağıtarak hem halkımıza hem de esnafımıza bilgilendirmelerde bulunuyor, diğer yandan bizler esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelip genel Başkanımızın selamını iletip, parti politikalarını anlatıyoruz. Tüm Özalp halkına sıcak karşılama ve teveccühleri için çok teşekkür ederiz.’’

‘’En azından çocuklarımızın iyi bir geleceği olsun’’

DEVA Partisi Özalp ilçe başkanı Cahit Sarım ise ; ‘’Genel sekreterimiz Medeni Yılmaz, GMYK Üyelerimiz ve il teşkilatımızla beraber ilçemiz esnafını ziyaret ettik. Esnafımız ekonominin gidişatından dolayı yaşamış oldukları mağduriyetleri dile getirdi. Aynı zamanda gençlerimiz iş, eğitim ve gelecek konusunda kaygılarını bizlere iletti. Vatandaşlarımız ‘En azından çocuklarımızın iyi bir geleceği olsun’ diyorlar. Halkımız tüm bu sorunlara kalıcı bir çözüm bekliyor.’’ Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim