ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-SERCAN CANSIZ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı geçtiğimiz haftalarda Van il başkanlığı görevinden alınıp ‘Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanlığı’nda görevlendirildi. Odabaşı’ndan boşalan il başkanlığı koluğu ile ilgili çalışmalar kısa sürede gerçekleşti. Yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler neticesinde il başkanlığına iş insanı Erdinç Peker getirildi.

Vanlı iş insanı Erdinç Peker’in DEVA Partisi Van İl Başkanlığı Ankara’da gerçekleşen görüşme ile resmileşmişti. Ankara’da gerçekleşen il başkanları toplantısına katılan Peker, Genel Başkan Ali Babacan ile bir araya gelmişti. İş insanı Erdinç Peker’in DEVA Partisi Van İl Başkanlığına atanmasıyla birlikte il binasında devir teslim töreni yapıldı. Törene Genel Merkez İnsan Kaynakları ve Parti İçi Eğitim Başkanlığı bünyesinde görevlendirilen Semra Odabaşı, yeni İl Başkanı Erdinç Peker ve çok sayıda partili katıldı.

DEVA VAN’DA PEKER’E EMANET

Törende konuşan Odabaşı, katılımcılara teşekkür ederken, İl Başkanı Erdinç Peker’de Odabaşı’ya teşekkür etti. Kent için çözüm odaklı olacaklarının altını çizen Peker, “Genel Merkezimizin 29 Mart’ta tarihinde aldığı kararla DEVA Partisi Van İl Başkanı olarak atandım. Öncelikle beni sizlere hizmet etmek üzere, bu göreve layık gören Saygıdeğer Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan başta olmak üzere Genel Merkez yöneticilerimize teşekkür eder, şükranlarımı sunuyorum. Değerli hemşehrilerim, bir önceki DEVA Partisi Van İl Teşkilatı kurucuları arasında ben de yer almıştım. DEVA Partisi kurulduğundan bu yana Van İl Yönetim Kurulu Üyesiydim. Partimizin Van Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanlığını yürüttüm. Kurucu il başkanımız Sayın Semra Odabaşı Hanımefendi ile birlikte çalıştım. Bundan sonraki görevini partimiz genel merkezinde sürdürecek olan başkanımız Semra Odabaşı'na hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca yine yönetimde birlikte çalıştığımız tüm çalışma arkadaşlarıma da huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.

PEKER: VAN’IMIZIN EN ÜCRA KÖŞELERİNE KADAR HALKIMIZLA KUCAKLAŞACAĞIZ

Peker, herkesi millet iktidarı için DEVA çatısı altında birleşmeye davet ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sorumluluğumun bilincindeyim. Ülkemiz, bölgemiz, ilimiz ve halkımız için daha çok çalışacağız ve daha çok üreteceğiz. Yönetim olarak sadece Van'ın sorunları dile getirmeyeceğiz, çözüm önerilerimizi de sunacağız. Partimizin iktidara giden yolculuğunda, Van’ımızın en ücra köşelerine kadar halkımızla kucaklaşacağız. Bir milyon yüz elli bin insanımıza ulaşacağız. Ve herkesi millet iktidarı için DEVA çatısı altında birleşmeye davet edeceğiz. Bu çalışmada en büyük şansımız güçlü bir referansa sahip olmamızdır. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın kucaklayıcı, kuşatıcı, özgürlükçü, çoğulcu yönetim anlayışı ile bugünkü ülkenin yönetim anlayışı arasında dağlar kadar fark vardır. Bugün ülkemizde kimse önünü göremiyor. Demokratik talepler askıya alınmış, yoksulluk ve yüksek işsizlik, dengesiz gelir dağılımı her geçen gün büyüyor.”

“HALKIMIZIN REFAHI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Ülke ve kentin huzur, refahı için çalışacaklarını ifade eden Peker, “Yolsuzluk ve yasaklar, eş dost kayırmaları, milletin demokratik devlete olan umutlarını zayıflatmaktadır. Paramız her geçen gün değer kaybederken, Hazine, Merkez Bankası rezervleri çarçur ediliyor. Hayat pahalılığı, yoksulluk, fukaralık olmak üzere ekonominin iflası başta olmak üzere hayatın her alanında içine girdiğimiz derin çıkmaz apaçık ortadadır. DEVA Partisi’nin ilk önceliği; demokrasi, demokratik hukuk devleti, özgürlükler, insan hak ve hürriyetleridir. Bunlar olmadan ekonominin iyi olmayacağını bilen bir Allah’ın kulu yoktur ülkemizde. Bu gerçekliğin farkında olarak bizler inançla yola çıktığımız bu yolda, gece ve gündüz demeden ülkemiz, bölgemiz, ilimiz ve halkımızın huzur ve refahı için çalışacağız. Umut siyasetine kapı aralayan bu kutlu yolculuğumuzun milletimize, serhat şehri güzel Van’ımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Şimdilik son sözümüz; "Gayret bizden tevfik Allah'tan" diyerek tüm hemşerilerimize en kalbi saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim