Van’daki önemli yapılardan olan Edremit Seyir Tepesi, Tekel Binası, Endüstri Meslek Lisesi (Halk Kütüphanesi) ve Çatak’ta bulunan Kanispi Şelalesi’ndeki restorasyon çalışmalarıyla adından söz ettiren inşaat mühendisi ve DEVA Van İl Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Peker, yaşanan ekonomik krizle ilgili ve Van- Erbil uçak seferleriyle ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. TOBB Van GGK Üyesi Peker’in tweetleri kısa süre içinde çok beğeni aldı ve twitter kullanıcıları bu tweetlerle ilgili çokça yorum yaptı. 


İşte Peker’in o tweetleri:

“Ciddi bir kriz içindeyiz. Hükümet hiç değilse sınır kentleri için sınır ticaretinin önündeki engelleri kaldırsın.”


“Van - Erbil arası karşılıklı uçak seferlerinin olmaması için bir neden var mı?”


“BÖLGEMİZ SON SIRALARDA BULUNUYOR”
Yaşanan ekonomik krizle ilgili GazeteVAN’a açıklamalarda bulunan iş insanı Peker, “Şu an tüm Türkiye ekonomik bir kriz yaşıyor. Bu kriz maalesef bütün vatandaşları iliklerine kadar etkiliyor. Şu an hiçbir üreticiden fiyat alamıyoruz. Çünkü kurdaki dalgalanma ve doların her gün yükselmesi yaşanan olumsuzluğu daha da artırıyor. Bizim bölgemiz zaten ekonomik gelişmişlik anlamında, kişi başına düşen milli gelir anlamında son sıralarda bulunuyor. Bu krizin etkilerini daha az hissetmek ve şehre katkı anlamında yeni yollara başvurmalıyız.” Dedi.
“TALEPLER CİDDİ ANLAMDA SÜREKLİ DİLLENDİRİLMELİ”
Peker, özellikle sınır ticaretinin Van’ın ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını belirterek, “İran ile sınır komşusuyuz. Sınır komşusuyuz ama hala istenen ekonomik kalkınmayı bu anlamda gerçekleştiremedik. Ne ihracat anlamında ne de girdi anlamında. Turizm ise daha çok dönem dönem canlanıyor. Van, Hakkari, Ağrı gibi İran ile komşu olan illerin ve diğer komşu olan ülkelerle sınır ticaretinin önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Bu engeller kalkarsa inanın ciddi anlamda bir rahatlama yaşarız. Yine Van’ın Erbil ile Süleymaniye ile karşılıklı uçak seferleri olmalı. Bize haritada çok yakın olan bir coğrafya maalesef reelde uzak kalıyor. Van-Şırnak Karayolu bir an önce bitirilmeli. Ben bu konularla ilgili tweet atınca bir anda birçok beğeni, etkileşim oldu ve onlarca yorum yapıldı. Demek ki vatandaşların da bu yönde ciddi isteği, talebi var. Bunları yüksek sesle dillendirmemiz gerekiyor. Aslında ben bunun dillendirirken soru soruyorum. Örneğin, ‘Van - Erbil arası karşılıklı uçak seferlerinin olmaması için bir neden var mı?’ Diyorum. Çünkü görünürde bir neden yok. Ama talebin ciddi anlamda sürekli bir şekilde dillendirilmesi gerekiyor. Ne kadar ısrarcı olursak işin muhatapları tarafından o kadar ciddiye alınırız.” Diye Konuştu.

GAZETE VAN

Editör: TE Bilisim